Fördelar du får av att träna till musik

Att träna till musik känns självklart för många av oss, men har du tänkt på hur det faktiskt kan hjälpa dig? Här tar vi upp några fördelar peppande låtar kan ge dig, med bästa ljudkvalitet.

Fördelar du får av att träna till musik

Musik är en motivationshöjande för många av oss vid träning. En peppande låt kan ge dig det där lilla extra för att orka springa fortare eller lyfta tyngre. Rätt musik till rätt träning ger energi som hjälper till att pressa dig lite till. Musiken kan även vara avgörande om ett pass ska bli av eller inte – lika självklart som att ha med dig skor eller vattenflaska.

Musik påverkar oss både fysiskt och psykiskt vid träning. Det har visat sig att musik är bra för prestation, motivation och nöjets skull. Med motivation kommer känslan att vilja träna igen, att lättare hålla sig till det planerade passet och därefter känna sig nöjd. Glädjehormonet dopamin frisätts av musik, så tänk vilken extra kick du får av att känna dig lycklig under din träning.

En förutsättning för att kunna lyssna på musik när du tränar är hörlurar som tillåter en att träna utan att störas. NERO-X är ett par in-ear hörlurar som är anpassade för träning. Sofia Strand och Eleonor Sjöberg har provat dem och ger höga betyg.

– Ljudet är bättre än andra snäckhörlurar jag har använt. När jag springer på löpband vill jag stänga ute alla andra ljud, framför allt löpbandet och mina fotsteg som är störningsmoment för mig. Det gör NERO-X, vilket gör att jag kan fokusera ännu mer, säger Sofia.

– Jag tycker de är lätta och har bra ljud. Batterierna är strålande och har hörlurskuddar i olika storlekar som passar alla. Den lilla klämman, Activity Clip, som man kan fästa hörlurarna i är väldigt bra, säger Eleonor.

– Jag kan tycka att vissa hörlurar inte sitter där de ska när jag ska springa, ännu mindre när det är kallt ute. Men det upplever jag inte med NERO-X, tack vare Sports Wings sitter dem på plats. Det som också gör att dem inte är i vägen är att slippa koppla ihop dem med telefonen, men ändå kunna justera volym och svara med hörluren, säger Sofia.

På Sound by Swedens hemsida kan du läsa mer om NERO-X och deras andra produkter.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

1 Comment

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.