Fem redskap för maximal hemmaträning

Fem redskap för maximal hemmaträning

Svårt att komma iväg till gymmet? För trångt och dyrt med ett hemmagym? Du är inte ensam. Investera i fem smarta redskap och få ut maximalt av din träning.

Att träna utan att ha ett gymkort eller hemmagym går hur bra som helst. Det enda du behöver är dig själv, träningskläder och ett par bra träningsskor – sedan är du redo att svettas som aldrig förr! Men variation förlänger glädjen, eller hur? Så investera i fem smarta träningsredskap som dessutom väger lite så du kan ta med dig träningen ut, när solen skiner. 

1. Hopprep
Är du ute efter uthållnighets- och fettförbränningsträning? Då är hopprepet perfekt. Ett hopprep tar ingen plats, väger lite och går också utmärkt att packa ner i resväskan när du ska resa – ett perfekt hemmaträningsredskap. Att hoppa hopprep är bra som uppvärmning innan du kör igång med träning eller som pulshöjare mellan övningar. Hur låter annars intervaller med hopprep?

 » Träna ben och rumpa? Här har du passet!

2. Gummiband
Ett gummiband avsett för träning borde alla ha hemma! Gummiband finns att köpa i olika motstånd/styrkor och är perfekt att använda för att få motstånd till övningarna och träna små, svaga muskler som kanske annars inte involveras i den vanliga träningen. Du kan också använda ditt gummiband och spänna fast det i exempelvis dörrhandtaget för att träna armar, ben och axlar med högre motstånd och färre repetitioner.

 » Squats med gummiband – så gör du!

3. Pilatesboll
Pilatesbollen räknas som ett instabilt underlag vilket gör det väldigt utmanade för balans och stabilitet och är ett perfekt komplement till bålträning. Pilatesbollen kan också användas som variation till de andra övningarna du brukar göra hemma. Du kan exempelvis ha den som ostabilt underlag i höftlyft, planka och armhävningar. Den fungerar även utmärkt när du vill träna rumpan. Ett stort plus är att den knappt kostar något att köpa.

4. Casall HIT Parachute
Vill du köra träningen ute men ändå få in löpträning och explosivitet? Då är Casall HIT Parachute ett perfekt redskap då den är designad för att maximera din explosivitet och löparfart. Detta gör också att du kan ha alla dina redskap på ett och samma ställe, då du med HIT Parachute bara springer korta (men ack så jobbiga) sträckor. Dubbla fallskärmar medföljer för extra motstånd samt en väska så du enkelt kan ha dessa med dig.

 » Intervaller som ger flås HÄR!

5. HIT Step Ladder

Rörlighet och snabbhet är en färskvara och något som är viktigt att underhålla för bästa teknik och flås. HIT Step Ladder är ett perfekt redskap för att träna detta. Med denna träningsstege tränar du upp din rörlighet och snabbhet samtidigt som du förbättrar din kondition. Med svåra stegkombinationer får både huvudet och benen tänka.

Text och bild: Sofia Base

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras