Energi till din höst – inifrån och ut med 5 färgstarka träningsplagg

eyda

Varje årstid har sin tjusning och oavsett om du älskar löpning, crossfit eller att ta en powerwalk, är hösten ett utmärkt tillfälle att samla kraft och energi. Här lyfter vi fram fördelarna med lustfylld utomhusträning och tipsar om 5 favoriter från det danska träningsklädmärket Eyda – träningsplagg som lyser upp höstmörkret.

Innan vi går in närmare på träningens välgörande effekter är det viktigt att definiera vad träning är för dig. Är det att få energi från andra vid gruppträning, bygga styrka på gymmet, eller ro inombords av en långpromenad med hunden? Det viktiga med fysisk aktivitet är inte vad du gör, eller hur länge, utan hur det får dig att känna dig. Med ett mer tillåtande förhållningssätt passar du lättare in träningen i vardagen och minimerar onödiga tvång och måsten. Fler tips på hur du håller träningsmotivationen igång hittar du i vår tidigare artikel om Eydas ambassdör Camilla.  

Underskatta inte flåset

På hösten är väderleken oftast mild och lämpar sig utmärkt för en cykeltur eller löprunda i färgsprakande omgivningar. Du som vill jobba lite mer med överkroppens muskler kan med fördel testa på stavgång eller ta med dig boxningshandskar och en sparringpartner ut till närmaste park.

Konditionsträning är dessutom hjärtats bästa kompis. För varje gång du springer, cyklar, eller promenerar ökar blodcirkulationen och dina celler tar upp mer syre så att kroppen i sin tur kan slussa bort det som du mår mindre bra av, till exempel stresshormoner och kortisol. Ökat flås förbättrar dessutom din syreupptagningsförmåga, sätter fart på fettförbränningen och frisätter endorfiner, kroppens främsta källa till välbefinnande. 

Satsa på styrka

Styrketräning är mer än svällande muskler och tunga vikter. Det kan också utföras i princip varsomhelst, med vad som helst och av vem som helst. Kanske har du ett utomhusgym i närområdet där du köra ett funktionellt pass, eller ett gummiband som som du kan sätta ihop ett helkroppsprogram med?

I likhet med konditionsträning frisätter regelbunden styrketräning endorfiner. Det stärker dessutom både immunförsvar och muskulatur, mjukar upp dina leder och ger dig en förbättrad hållning. 

Skapa balans i vardagen

Få träningsformer har visat sig så effektiva för det allmänna välbefinnandet som yoga, meditation och mindfulness. Genom att fokusera på både sinne och kropp skapar du mental balans och ger dig själv bättre förutsättningar att möta dagliga utmaningar och minimera stress.

Du behöver inte vara en fullfjädrad yogi för att komma igång. Prova att inleda varje morgon med en kort andningsövning eller våga dig på ett besök till din lokala yogastudio. Att landa i dig själv kan ge mer effekt än du anar, till exempel bättre sömn och ett stärkt immunförsvar.

5 färgstarka favoritplagg från Eyda

Med träningskläder från Eyda behöver du aldrig välja mellan komfort och funktion. Här är några av höstens nyheter som sätter lite extra guldkant på träning och vardag. Läs gärna våra tidigare artikel om historien bakom Eyda här! 

1. Löpartights med kompression och stöd

Du som älskar längre löprundor eller sprintar kommer även att älska Helene Running Comp. Tights  med kompression och hög midja. Särskilt framtagna för löpning och högintensiv träning ger de både muskler, leder och höfter optimalt stöd och sitter garanterat på plats under hela träningen.

Helene Running Comp. Tights .

2. Långärmad funktionströja till utomhusträningen

Ingen löprunda utan en bekväm tröja med god andningsförmåga. Linnea Recycled Long Sleeve Tee är tillverkad av återvunnen polyester och har en följsam passform, mjuk som lämpar sig utmärkt för höstens löp- eller utomhusträning. 

Linnea Recycled Long Sleeve Tee.

3. Den perfekta sportbehån

Tycker du det är svårt att välja sportbehå? Testa Anna High Neck Sports Bra för en feminin och sportig look. Hög nacke, avtagbara inlägg och följsam resår på baksidan ger komfort och stöd som avlastar både stor och liten byst, perfekt för dig som kör fitness eller crossfitträning.

Anna High Neck Sports Bra.

4. Sportig och ultralätt allroundjacka

Varför välja mellan träning och vardag när du klär dig på morgonen? Sarah Jacket är en trendig och bekväm jacka i ultralätt funktionsmaterial som passar lika bra till träning som fritid. Jackan har luva och snören längst ned som smidigt justerar den löst hängande passformen så att du själv kan välja den look och fit som passar dig.

Sarah Jacket.

5. Snygga bastights som passar till allt

Långpromenad, yoga eller högintensiv träning? Trine Ultralight Tights passar faktiskt till allt! De är ultralätta, följsamma och 100 % squatsäkra. Den höga midjan har både resår och ett justerbart resårband för optimal komfort, perfekt för dig med lite kurvor, som upplever att tights ofta rullar ner. Fler modeller som passar din kroppstyp och favoritaktivet hittar du i Eydas Tights Guide!

Trine Ultralight Tights.

 

▶︎ Vill veta mer om Eyda? Hitta dina favoriter för höstens alla träningsäventyr här!

 

Text: Jennie Nysted

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.