Behåll din träningsmotivation som småbarnsförälder

träningsmotivation bättre löpkapaciet

Vi har tidigare berättat om det danska träningsklädmärket Eyda. Här bjuder tvåbarnsmamman och Eyda-ambassadören Camilla på 5 knep som håller motivationen och träningsglädjen igång under småbarnsåren, samt tipsar om träningskläderna som tar din träning till en ny nivå.

Livet som småbarnsförälder är ljuvligt, men de flesta av oss kan nog skriva på att det också förändrar vardagen, utmanar vår träningsmotivation och syn på tid. Att inte längre kunna sätta sig själv i första rummet kan vara omvälvande, inte minst om kroppen samtidigt förändrats efter en eller flera graviditeter. 

träningsmotivation

För den aktiva tvåbarnsmamman och Eyda-ambassadören Camilla 32 år, har träning alltid varit en självklar del av vardagen. Som utbildad sjuksköterska så jag vet hon också hur viktigt det är att ta hand om både kropp och själ, för att hålla sig i fysisk såväl som mental balans.

-Jag älskar att löpträna och har gjort det i många år. När jag var yngre, innan jag fick barn gillade jag även långdistans, som till exempel halvmaraton, säger Camilla.

Däribland Berlin Marathon som hon genomförde på 3 timmar och 16 minuter. Med ett heltidsjobb som Marketing Project Manager och två små barn hemma, ser hennes träningsupplägg idag lite annorlunda ut, även om kärleken till löpning och lopp fortfarande finns kvar. 

-Jag prioriterar inte långdistans längre, säger Camilla.

-Nu springer jag kanske 5-10 km, tre till fyra gånger i veckan istället och styrketränar.

Hon tror att den största skillnaden efter att hon fått barn är just hur hon ser på träning och välmående. Som tillägg till det har även hennes bild kring vad som är träning förändrats. 

-Bra träning för mig är träning som ger mig energi och gör mig på bra humör. Tidigare var min träning mer prestationsinriktad, säger Camilla.

Något som inte alltid varit positivt.

-Om jag någon gång presterade dåligt, fick en dålig tid på löpningen så kändes det som en dålig träning. Så är det inte längre. Nu är all träning god träning, för att jag fått egentid, högre puls och gjort något bra för mig själv.

På frågan hur hon får tiden att räcka till både småbarn, jobb och träning blir svaret planering och prioritering. 

-Jag använder ofta löpvagn så jag hämta barnen på förskolan i löparskorna, säger Camilla. 

-Vi planerar även gemensamma löprundor om helgerna där barnen kan cykla. Utöver det är vi också bra på att ge varandra tid för träning , till exempel en löprunda om kvällen, medan den andra nattar barnen. Det kan vara pressat med två små barn hemma, så man får ta vara på tiden man har. 

träningsmotivation

Som stolt ambassadör för Eyda med över tusen följare på Instagram under namnet camilladj_ är det också främst det budskapet hon vill förmedla: Att göra vad man kan, när man hinner och känna sig bekväm i sin kropp. Något som Eyda som varumärke också grundar sig på. Läs gärna vår tidigare artikel om Eyda här!

Så vilka Eyda-favoriter döljer sig hemma i träningsgarderoben?

-Jag älskar den nya Sarah Jacket. Den är verkligen fantastiskt att ha på och passar till både träning eller när jag runt i träningskläder hemma, säger Camilla.

-Jag har har haft den på under en aktiv familjedag i klätterparken också. Då var perfekt, som blandning mellan jacka och träningsöverdel. 

träningsmotivation

Hon nämner även sina Helene running Shorts, med praktiska fickor och bekväm passform.

-Men det set jag använder allra mest är utan tvekan mina Anna tights och min Trine behå i färgen moonlight tillsammans med Sophy träningstopp i vitt, avslutar hon.

träningsmotivation

5 knep som ökar din träningsmotivation under småbarnsåren

1.Planera och prioritera.

Det som inte planeras in i den gemensamma familjekalendern, har en tendens att falla bort. Bestäm tid och plats för din träning så blir det enklare att genomföra. 

2.Sätt upp rimliga mål.

Vilket är det främsta målet med din träning? Om det är att må bra, kan kanske en promenad eller kort löprunda några gånger i veckan vara mer görbart än en halvmara.

3.Turas om.

Varför inte dela upp hämtningar och nattningar med din partner och frigöra någon timme varannan dag för egentid?

4.Ta med barnen.

Träning är mer än gym och löpspår. Ta med barnen på en cykeltur eller bege er till simhallen.

5.Klä dig bekvämt och funktionellt.

Genom att välja funktionella träningskläder som du känner dig bekväm i är du redo för dagens alla äventyr, vare sig det gäller lek, jobb eller en tur med löpvagn på väg till dagis.

Vill du också hitta mode som motiverar till träning? Läs mer om Eyda och öka din träningsmotivation med snygga kläder här!

 

Text: Jennie Nysted

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.