Fixa en hälsosam och smarrig banankaka på ett kick av naturligt goda ingredienser. Till din frukost, mellanmål eller fikat – recept hittar du här.
Banankaka är något av det enklaste och godaste du kan göra för att stilla sötsug och fylla på med energi. Full av näring och möjlig att smaksätta som du vill med exempelvis kanel, torkad frukt, nötter, kokos eller choklad? Och med en klick vaniljkvarg eller grädde till har du en läcker dessert. Bananen i sig är det naturliga sötningsmedlet som även fyller dig med flera viktiga vitaminer, mineraler och fibrer. Med andra ord – kanon för både kropp och sinne!
Det enkla recept tackar vi Julia Samuelsson för. En rekommenderad tjej att följa på Instagram för fler hälsosamma godsaker!
Busenkel banankaka
Ingredienser till 1 portion:
- 1 mogen banan
- 1 dl havregryn
- 2 msk havredryck
- 1 ägg
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 krm vaniljpulver
- en liten nypa salt
Gör så här:
- För det första dela bananen, lägg 2/3 i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna.
- Därefter mixa ihop med en stavmixer.
- Smörj en liten ugnsform med kokosolja (eller annat valfritt) och häll i smeten.
- Slanta därefter resten av bananen och lägg på smeten.
- Grädda sedan i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
- Toppa gärna med vaniljkvarg och kokosflingor eller vad du önskar!
Busenkel banankaka
Ingredienser
- 1 mogen banan
- 1 dl havregryn
- 2 msk havredryck
- 1 ägg
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 krm vaniljpulver
- en liten nypa salt
Instruktioner
- För det första dela bananen, lägg 2/3 i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna.
- Därefter mixa ihop med en stavmixer.
- Smörj en liten ugnsform med kokosolja (eller annat valfritt) och häll i smeten.
- Slanta därefter resten av bananen och lägg på smeten.
- Grädda sedan i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
- Toppa gärna med vaniljkvarg och kokosflingor eller vad du önskar!
Gillar du banankaka så rekommenderar vi även: