Broccolipizza – god och grön allt-i-ett-rätt

broccolipizza2
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

För dig som älskar pizza och samtidigt vill få i dig mer grönsaker är broccolipizza en perfekt god ”allt-i-ett-rätt”. Dessutom ett lättlagat recept med stora variationsmöjligheter enligt smak och vad du har hemma.

Broccolipizza är både ett smarrigt och smart sätt att öka ditt intag av grönsaker. Går inte att jämföra med ”vanlig” pizza du gör eller köper från en restaurang, men ger god smak på annat sätt, plus ett festligt sätt att få i dig näring från supergrönsaken broccoli. Isabelle Christiansson ger dig receptet.

Lyssna även på avsnitt 33 av podden SportHälsa snackar kost & träning där Isabelle ger dig en massa mer förslag smart, sund och god höstmat.

broccolipizza-902x1024 - broccolipizza

Broccolipizza – god och grön allt-i-ett-rätt

Ingredienser:

  • 250 g broccoli
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 krm örtsalt
  • 1 tsk origano
  • 1 krm chilli
  • Pålägg. Exempelvis tomatsås, zucchini, champinjoner, paprika, oliver, röd chillipeppar och mozzarella.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv broccolin i rivjärn. Knäck i äggen och blanda om med övriga ingredienser till botten.
  3. Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda botten mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Lägg på önskad topping och grädda mitt i ugnen ytterligare 18-20 minuter eller tills osten blivit gyllenbrun.
broccolipizza2
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Broccolipizza 2.0

Ingredienser

  • 250 g brocccoli
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm örtsalt
  • 1 tsk origano
  • 1 krm chili
  • 200 g mozarella och övriga pålägg du önskar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Riv broccolin i rivjärn. Knäck i äggen och blanda om med övriga ingredienser till botten. 
  • Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda botten mitt i ugnen i 10 minuter. 
  • Lägg på önskad topping och grädda mitt i ugnen ytterligare 18-20 minuter eller tills osten blivit gyllenbrun. 

broccolipizza3-721x1024 - broccolipizza

Recept: Isabelle Christiansson

bella_port_24-300x263 - broccolipizzaIsabelle Christiansson är utbildad Näringsfysiolog från Stockholms Universitetet och Karolinska Institutet, samt har läst till personlig tränare hos The Academy. Redan från barnsben har hon intresserat sig för träning och sporter som ridning, hoppning, dans, gym, kampsport och cykling. Isabelle har cyklat Vätternrundan 300 km tre gånger, MTB vättern och Uppsala bike weekend med flera. Dessutom gillar hon hinderbanelopp och har genomfört både Ultimate OCR Åkersberga och Arena run. På Instagram kan du följa Isabelle som Belliblonkan och hos oss hör du henne i vår podd SportHälsa Snackar kost & träning.

Isabelle Christianssons böcker:

Fler lästips:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.