Bra magövningar att göra hemma

Bra magövningar att göra hemma

Att träna magen hemma kan bli minst lika effektivt som på gymmet så länge du är koncentrerad och utför korrekt teknik i bra tempo. Här är fem bra magövningar att göra hemma!

Fem bra magöningar att göra hemma:

Magövning 1: Fällkniven
Ligg raklång på rygg med armarna sträckta ovanför huvudet och kontrahera magmuskeln så att fötter och händer möts uppe i luften. Håll emot på tillbakavägen och jobba explosivt uppåt. Tänk på att ha raka ben och armar under hela övningen.

Magövning 2. Russian twist
Sitt på rumpan. Lyft upp benen och luta överkroppen bakåt. För sedan vikten från sida till sida. Tänk på att aktivera magen under hela rörelsen. Övningen går även bra att göra utan vikt.

Magövning 3. Plankan
Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka och håll en stabil position. Tänk på att inte svanka och sjunka ner i den övre delen av ryggen. 

Magövning 4. Bäckenlyft
Lägg dig på rygg på golvet med böjda ben och lite mer än en axelbredds avstånd mellan fötterna. Händerna längs utmed sidorna för stabilitetens skull. In med magen. Lyft upp bakdelen från golvet och skjut den uppåt. Gå tillbaka till startpositionen. Tänk på att inte spänna ut magen när du går upp. 

Magövning 5. Plankan med benlyft åt sidan
Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka och håll en stabil position. Lyft ena benet åt sidan. Återgå till startposition och lyft därefter det andra benet åt sidan. Tänk på att inte svanka och sjunka ner i den övre delen av ryggen. 

Tips för roligare och mer effektiv hemmaträning  🏋️‍♀️ 🧘‍♀️

Just nu erbjuds alla läsare av Sporthälsa en månad gratis Kvix Premium! (Ordinarie pris är 149 kr). Signa upp senast den första 1 april för att ta del av din gratismånad.

Om Kvix Premium:

Som Premiummedlem har man tillgång till hela Kvix utbud, inte bara våra livesända pass utan även samtliga våra tidigare sända klasser och föreläsningar. Alla klasser som sänds live sparas nämligen ned och samlas i ett bibliotek på vår webb. Detta heter Kvix Anytime och är bara tillgängligt för premiumkunder. För närvarande finns runt 800 olika pass där att ta del av, och utbudet av träningsklasser och föreläsningar växer hela tiden.

Lös in koden så här: 

Gå till www.kvix.se och bli kvix free-användare för att kunna hämta ditt erbjudande. Sen går du på Kvix Anytime i menyn och när du ska signa upp för Premium där så fyller du i koden 098867.

▶︎ Läs mer och testa Kvix här.

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.