Blomkålssoppa med pepparrot – hälsosam, krämig och härligt pepprig

blomkålssoppa
3 från 1 röst
Gå till recept Skriv ut receptet

Prova denna härliga blomkålssoppa med pepparrot, lika passande kyliga vinterdagar som andra gånger du önskar något smidigt, värmande och gott.

Blomkålssoppa är fantastiskt av flera anledningar – enkelt att laga, smakrikt och skönt värmande att äta, hälsosamt och snällt mot plånboken. Varsågod att ta del av ett riktigt smarrigt recept!

blomkålssoppa

Blomkålssoppa med pepparrot 

Ingredienser, 4 portioner:

  • 800 g blomkål
  • 100 g potatis, mjölig
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 g pepparrot, färsk
  • 8 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar

Topping:

  • Brödkrutonger
  • Timjan, färsk
  • Pepparrot, färsk
blomkålssoppa

Gör så här:

  1. Ansa och dela blomkålen i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Skala och dela potatis i bitar.
  4. Skala och riv pepparrot.
  5. Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatis i några minuter.
  6. Häll på fonden och koka till allt är mjukt, cirka 10 minuter.
  7. Mixa soppan slät med en mixerstav. Om du vill ha en helt slät soppa, passera genom en sil.
  8. Tillsätt grädde och smaka av med kryddor.
  9. Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan.

Hoppas det ska smaka!

blomkålssoppa

Vill du göra egna brödkrutonger?  Här visar Caroline hur du gör.


caroline-300x300 - blomkålssoppa

 

Recept och foto:
Caroline – In The Making by C

blomkålssoppa
Skriv ut Pin
3 från 1 röst

Blomkålssoppa med pepparrot

Måltid Förrätt, Lunch, Middag
Tag blomkål, blomkålssoppa, höstsoppa, pepparrot, soppa, vegetarisk lunch, vegetarisk soppa
Specialkost Vegetariskt

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 100 g potatis mjölig
  • 2 st scharlottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 15 g pepparrot
  • 8 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • brödkrutonger
  • timjan gärna färsk

Instruktioner

  • Dela blomkålen i mindre bitar
  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Skala och dela potatisen
  • Skala och riv pepparrot
  • Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatisen i några minuter
  • Häll på fonden och koka samman allt tills det mjuknat. (rka 10 minuter)
  • Mixa soppan slät med en stavmixer. Vill du ha soppan helt slät så kan du passera genom en sil
  • Tillsätt grädde och smaka av med kryddor
  • Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan

Gillar du blomkålssoppa rekommenderar vi även:

Inga kommentarer
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.