Prova denna härliga blomkålssoppa med pepparrot – passande nu när sommaren går mot sitt slut och det kan vara skönt med något värmande. Soppor är fantastiska av flera anledningar – enkela att laga, goda att äta, hälsosamma och snälla mot plånboken. Varsågod att ta del av ett riktigt smarrigt recept!
Blomkålssoppa med pepparrot
Ingredienser, 4 portioner
- 800 g blomkål
- 100 g potatis, mjölig
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 15 g pepparrot, färsk
- 8 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 2 dl grädde
- Cayennepeppar
- Salt
- Svartpeppar
Topping:
- Brödkrutonger
- Timjan, färsk
- Pepparrot, färsk
Så här gör du:
- Ansa och dela blomkålen i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och dela potatis i bitar.
- Skala och riv pepparrot.
- Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatis i några minuter.
- Häll på fonden och koka till allt är mjukt, cirka 10 minuter.
- Mixa soppan slät med en mixerstav. Om du vill ha en helt slät soppa, passera genom en sil.
- Tillsätt grädde och smaka av med kryddor.
- Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan.
Hoppas det ska smaka!
Vill du göra egna brödkrutonger? Här visar Caroline hur du gör.
Recept och foto:
Caroline – In The Making by C
Blomkålssoppa med pepparrot
Ingredienser
- 800 g blomkål
- 100 g potatis mjölig
- 2 st scharlottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 15 g pepparrot
- 8 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 2 dl grädde
- cayennepeppar
- salt
- svartpeppar
- brödkrutonger
- timjan gärna färsk
Instruktioner
- Dela blomkålen i mindre bitar
- Skala och hacka lök och vitlök
- Skala och dela potatisen
- Skala och riv pepparrot
- Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatisen i några minuter
- Häll på fonden och koka samman allt tills det mjuknat. (rka 10 minuter)
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Vill du ha soppan helt slät så kan du passera genom en sil
- Tillsätt grädde och smaka av med kryddor
- Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan