Blomkålssoppa med pepparrot – hälsosam, krämig och härligt pepprig

blomkålssoppa

Prova denna härliga blomkålssoppa med pepparrot – passande nu när sommaren går mot sitt slut och det kan vara skönt med något värmande. Soppor är fantastiska av flera anledningar – enkela att laga, goda att äta, hälsosamma och snälla mot plånboken. Varsågod att ta del av ett riktigt smarrigt recept!

blomkålssoppa

Blomkålssoppa med pepparrot 

Ingredienser, 4 portioner

  • 800 g blomkål
  • 100 g potatis, mjölig
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 g pepparrot, färsk
  • 8 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar

Topping: 

  • Brödkrutonger
  • Timjan, färsk
  • Pepparrot, färsk
blomkålssoppa

Så här gör du: 

  1. Ansa och dela blomkålen i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Skala och dela potatis i bitar.
  4. Skala och riv pepparrot.
  5. Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatis i några minuter.
  6. Häll på fonden och koka till allt är mjukt, cirka 10 minuter.
  7. Mixa soppan slät med en mixerstav. Om du vill ha en helt slät soppa, passera genom en sil.
  8. Tillsätt grädde och smaka av med kryddor.
  9. Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan.

Hoppas det ska smaka!

blomkålssoppa

Vill du göra egna brödkrutonger?  Här visar Caroline hur du gör.


 

Recept och foto:
Caroline – In The Making by C

blomkålssoppa
Skriv ut Pin
3 från 1 röst

Blomkålssoppa med pepparrot

Måltid Förrätt, Lunch, Middag
Tag blomkål, blomkålssoppa, höstsoppa, pepparrot, soppa, vegetarisk lunch, vegetarisk soppa
Specialkost Vegetariskt

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 100 g potatis mjölig
  • 2 st scharlottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 15 g pepparrot
  • 8 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • brödkrutonger
  • timjan gärna färsk

Instruktioner

  • Dela blomkålen i mindre bitar
  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Skala och dela potatisen
  • Skala och riv pepparrot
  • Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatisen i några minuter
  • Häll på fonden och koka samman allt tills det mjuknat. (rka 10 minuter)
  • Mixa soppan slät med en stavmixer. Vill du ha soppan helt slät så kan du passera genom en sil
  • Tillsätt grädde och smaka av med kryddor
  • Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg