Go Back
blomkålssoppa
Print Pin
3 från 1 röst

Blomkålssoppa med pepparrot

Måltid Förrätt, Lunch, Middag
Tag blomkål, blomkålssoppa, höstsoppa, pepparrot, soppa, vegetarisk lunch, vegetarisk soppa
Specialkost Vegetariskt

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 100 g potatis mjölig
  • 2 st scharlottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 15 g pepparrot
  • 8 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • brödkrutonger
  • timjan gärna färsk

Instruktioner

  • Dela blomkålen i mindre bitar
  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Skala och dela potatisen
  • Skala och riv pepparrot
  • Fräs lök, vitlök, pepparrot, blomkål och potatisen i några minuter
  • Häll på fonden och koka samman allt tills det mjuknat. (rka 10 minuter)
  • Mixa soppan slät med en stavmixer. Vill du ha soppan helt slät så kan du passera genom en sil
  • Tillsätt grädde och smaka av med kryddor
  • Garnera med brödkrutonger, färskriven pepparrot och färsk timjan