Vid mörker, kyla och svampsäsong passar det extra bra att värma sig med en mustig kantarellsoppa med ädelost. Här hittar du ett extra lyxigt recept av LCHF-drottningen Åse ”56kg” Falkman Fredrikson.
– Kantarellsoppa med ädelost är en av de godaste sopporna jag vet, skriver Åse på sin populära blogg 56kilo.se. Receptet är från en av alla hennes böcker med LCHF-recept för livsnjutare. Prova!
Åses kantarellsoppa med ädelost – gott, lyxigt recept
Ingredienser:
1 liter kantareller
2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 svampbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl grädde
4 msk gorgonzolaost
1/2 dl vitt vin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Persilja till garnering
Gör så här
- Finhacka löken och svampen men spara 3–4 svampar till garnering.
- Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök.
- Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner gorgonzolan och mixa soppan slät med stavmixer.
- Skär resten av svampen i tunna skivor och fräs i smör.
- Knaperstek klippt bacon.
- Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon.
Åses kantarellsoppa med ädelost
Ingredienser
- 1 liter kantareller
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st svampbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 3 dl grädde
- 4 msk gorgonzolaost
- 0,5 dl vitt vin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 knippe persilja
Instruktioner
- Finhacka löken och svampen men spara 3–4 svampar till garnering.
- Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök.
- Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner gorgonzolan och mixa soppan slät med stavmixer.
- Skär resten av svampen i tunna skivor och fräs i smör.
- Knaperstek klippt bacon.
- Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon.
Recept och foto: Åse Falkman Fredrikson, en av Sveriges populäraste kostrådgivare och mest välbesökta bloggare på 56kilo.se som skrivit flera bästsäljande böcker om mat och hälsa. Här ett recept från ”Åses kök”.
”För tio år sedan upptäckte Åse Falkman Fredrikson lågkolhydratkostens alla fördelar. Hon märkte snabbt att hon mådde så mycket bättre, gick ner i vikt och att sötsuget försvann. Bland mycket annat. Och att resultaten var bestående.”
I Åses kök får du veta precis hur du ska göra, tänka, välja/välja bort, planera, tillaga och njuta av dina nya vanor. Du får helt enkelt alla verktyg för att må bra, nå dina mål och leva hälsosamt. Bokens goda och lättlagade recept ger dig den sista pusselbiten för att lyckas på riktigt. Du hittar den för 145 kr på Adlibris.