Go Back
kantarellsoppa
Print Pin
Inga betyg än

Åses kantarellsoppa med ädelost

Måltid Middag
Tag Kantarellsoppa, kantarellsoppa med ädelost, kantarellsoppa med ost, LCHF, lchf kantarellsoppa, lchf soppa
Specialkost LCHF
KCAL/Portion 400-499

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 4 msk gorgonzolaost
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe persilja

Instruktioner

  • Finhacka löken och svampen men spara 3–4 svampar till garnering.
  • Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök.
  • Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ner gorgonzolan och mixa soppan slät med stavmixer.
  • Skär resten av svampen i tunna skivor och fräs i smör.
  • Knaperstek klippt bacon.
  • Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon.