Supergod pumpasoppa – recept

pumpasoppa_start

I höstkyla och halloween-tider – vad passar bättre än en värmande pumpasoppa? Istället för att kasta bort pumpaköttet när du gör dina lyktor, prova vårt goda veganska recept.

Pumpasoppa

Ingredienser:

  • 1 liten pumpa
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl växtbaserad matgrädde
  • 1 l vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • harissakrydda
  • köftekrydda
  • chilikrydda
  • paprikakrydda
  • kanel
  • matfett (olja eller smör)

Gör så här:

  1. Skala pumpan och ta bort kärnorna.
  2. Skala potatisen och skär upp pumpan och potatis i centimetertjocka bitar.
  3. Skala och hacka löken. Fräs allt i matfett i en stor kastrull. Pumpan kan gärna få färg, då den kommer fram i smak.
  4. Krydda och häll på vinet. Häll sedan på grädden och låt koka upp. Tillsätt resten av vätskan.
  5. Låt puttra tills potatisen och pumpan är helt mjuk.
  6. Mixa soppan slät. Tillsätt mer vätska om du vill ha tunnare soppa.

Tips när det gäller kryddningen: smaka, krydda, smaka, krydda. Köftekrydda ger en härlig blandning av salt, paprika, lök, vitlök, timjan, svartpeppar, muskotnöt, kryddnejlika och ingefära.

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.