Supergod pumpasoppa – recept

I höstkyla och halloween-tider – vad passar bättre än en värmande pumpasoppa? Istället för att kasta bort pumpaköttet när du gör dina lyktor, prova vårt goda veganska recept.

Pumpasoppa

Ingredienser:

  • 1 liten pumpa
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl växtbaserad matgrädde
  • 1 l vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • harissakrydda
  • köftekrydda
  • chilikrydda
  • paprikakrydda
  • kanel
  • matfett (olja eller smör)

Gör så här:

  1. Skala pumpan och ta bort kärnorna.
  2. Skala potatisen och skär upp pumpan och potatis i centimetertjocka bitar.
  3. Skala och hacka löken. Fräs allt i matfett i en stor kastrull. Pumpan kan gärna få färg, då den kommer fram i smak.
  4. Krydda och häll på vinet. Häll sedan på grädden och låt koka upp. Tillsätt resten av vätskan.
  5. Låt puttra tills potatisen och pumpan är helt mjuk.
  6. Mixa soppan slät. Tillsätt mer vätska om du vill ha tunnare soppa.

Tips när det gäller kryddningen: smaka, krydda, smaka, krydda. Köftekrydda ger en härlig blandning av salt, paprika, lök, vitlök, timjan, svartpeppar, muskotnöt, kryddnejlika och ingefära.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras