Mjukt bakad sötpotatis med krämig kyckling- och fetaoströra till din lunch, middag eller att bjuda dina vänner på? Förvånansvärt enkelt och gott, receptet hittar du här.
Bakad sötpotatis är en trendig favorit på grund av sin näring, enkelhet att göra och goda, söta smak. Och ihop med en krämig, proteinrik kyckling- och fetaoströra är måltiden komplett, dessutom en vacker rätt för ögat med ett piffigt upplägg. Stilla din hunger och sötsuget och prova receptet av Julia Samuelsson.
Bakad sötpotatis med kyckling- och fetaoströra
Bakad sötpotatis
Först delar du sötpotatisen på mitten, sedan skar du rutor i och därefter tillaga de i mikron. På högsta effekt, sedan tar du ut den från mikron när den är mjuk, det brukar ta ca 10-12 minuter beroende på storlek.
Kyckling- och fetaoströra
Ingredienser:
- 1 tillagad kycklingfilé
- 1/2 rödlök
- 1/2 röd paprika
- 50 gram fetaost 10%
- 150 gram turkisk yoghurt 10%
- färsk basilika
- lökpulver
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Först ska du skiva eller hacka kycklingfilén, rödlök och paprika.
- Därefter smula du ner fetaosten i en bunke.
- Sedan ska du röra ner resten av ingredienserna.
- Till sist smaka av röran.
Bakad sötpotatis med kyckling- och fetaoströra
Ingredienser
- 1 tillagad kycklingfilé
- 1/2 rödlök
- 1/2 röd paprika
- 50 gram fetaost 10%
- 150 gram turkisk yoghurt 10%
- färsk basilika
- lökpulver
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Skiva eller hacka kycklingfilén, rödlök och paprika.
- Smula ner fetaosten i en bunke.
- Rör ner resten av ingredienserna.
- Smaka av röran.
Det behöver varken vara svårt eller tråkigt att äta hälsosamt. Hoppas det smakar och tack till Julia. Följ henne här för mer inspiration!