8 smarta produkter till ditt sommarapotek

Vi har en härlig tid framför oss på flera sätt och det finns knep för att göra den ännu mer trivsam. Här har vi samlat åtta produkter till ditt sommarapotek, som kommer hjälpa dig till maximal njutning, utan årstidens vanliga utmaningar.

8 produkter till ditt sommarapotek – hjälp till en ännu skönare sommar

produkter inför sommarenSkydda skinnet

Ju äldre vi blir, desto mer ångrar vi alla ungdomsdagar när vi låg och pressade i solen timme ut och timme in när vi var yngre. Och även om en lagom mängd solljus är bra för oss, kan överexponering orsaka skador i huden, såsom torrhet, rynkor och pigmentfläckar.

Var alltså noga med att använda solskydd, minst spf 30 i ansiktet, även när det är molnigt. För att få en fräsch sommarfärg i ansiktet kan man använda Brun-utan-sol för en välgörande istället för skadlig solbränna, eller testa en lyftande kräm som jämnar ut, fräschar upp och suddar ut alla spår av trötthet.

Clarins har 50 års erfarenhet av professionella skönhetsprodukter, och erbjuder förutom skönhetsvård även mjukgörande solskydd och smarta Brun-utan-sol som man bara blandar med sin vanliga ansiktskräm.

Och blir det ändå en solig dag med några extra fräknar på näsan – glöm inte att vårda och återfukta huden.

Värna om vätskebalansen

Att inte dricka tillräckligt när det är varmt och soligt ute, kan leda till att din vätskebalans rubbas. Detta påverkar olika salter i kroppen och kan vara skadligt för dina organ. Många dricker gärna mängder av vatten när det är väldigt varmt och svettigt ute – med det många missar är att de sköljer ur mycket av mineralerna de har i kroppen och symptomen av uttorkning kan bli ännu värre. Därför är det viktigt att tillsätta mineraler och elektrolyter.

NRG-C är ett välsmakande C-vitaminpulver med 5 vitaminer och 5 mineraler samt 72 spårmineraler. Det vill säga en välkomponerad blandning av vitaminer, elektrolyter och B-vitaminer, designad för snabb absorption för att ge dig den vätskepåfyllning och energi du behöver.

Drick NRG-C när det är varmt, när du tränar och när du behöver lite extra fokus. Eller när som helst, bara för att göra din kropp en tjänst.

Fixa proppen

Får du lock i örat efter badet? Det kan vara ett tidigt symptom på vaxpropp, eftersom vatten då har hamnat mellan trumhinnan och vaxproppen.

Öronvax har en viktig skyddande funktion i örat, men att stoppa in bomullspinnar, hörlurar, vatten och fingrar som täpper till vaxet, kan leda till en vaxpropp.
En vaxpropp är ofarlig, men kan de leda till irritation, klåda och sämre hörsel. Att lyckas få bort dem ger alltså en enorm frihetskänsla, och som tur var är det ganska enkelt.

Klassikern Revaxör finns som både öronvaxlösande spray och droppar för att enkelt lösa upp vaxet och behandla proppar.

Stoppa svetten

Värmens absolut tristaste biverkning måste vara svetten. När det är riktigt varmt slutar vanliga deodoranter att funka, och ingen vill behöva ha med sig en extra tröja för att smita in på toan och byta.

Men som tur var finns det hjälp att få. Absolut Torr har en överlägsen effekt och håller dig torr och fräsch – i upp till 7 dagar. Nu behöver du alltså inte längre oroa dig för att sträcka upp armarna på dansgolvet, och inte heller att ta av dig skorna eller skaka hand. Absolut Torr är nämligen även effektiv mot andra typer av svettningar, som hand- och fotsvett.

Plåstra säkert

Bara ben kan lätt leda till skrubbsår, och skrubbsår kan leda till infektioner. Men nu finns Sorbact Secure, ett smart drag att ha i ditt sommarapotek. Ett plåster i tre lager som skyddar mot smuts och väta, förebygger infektioner och samtidigt låter huden andas. Detta smarta plåster binder bakterierna till sin yta, och hjälper på så sätt till att hålla såret rent.

Det går att använda under träning, dusch och bad, och tack vare att den bakteriebindande ytan är helt fri från antiseptiska substanser, funkar det lika bra för barn som vuxna, samt gravida och ammande kvinnor.

Rädda rufset

Sommarsemester innebär ofta camping, sommarstuga, festival eller andra ställen där det inte är lika lätt att hoppa in i duschen. Inför dessa situationer finns det lyckligtvis torrschampo, som både rengör och fräschar upp mellan tvättarna. Batiste torrschampo är lätt att applicera, luktar gott, ger håret volym och för de som inte hann boka frisören innan hen gick på semester, finns även färgade sprayer som döljer utväxten.

Hjälp ljumskarna

På sommaren hamnar bikinilinjen ofta i fokus, med inväxta hårstrån och röd, irriterad hud som följd. Många som intimrakar sig använder nämligen för starka produkter som inte passar den känsliga huden runt underlivet, men med denna i ditt sommarapotek får du bästa hjälp.

Easy Shave Gel är dock en mjukgörande rakgel med glideffekt, som passar perfekt och ger ett lent och slätt slutresultat. Gelen är genomskinlig och löddrar inte som många andra, vilket gör att du bättre kan se var du rakar dig, samt anpassat pH-värde.

produkter inför sommarenSimma svampfritt

Mycket badande där man missar att byta badkläder efter varje dopp, kan ibland leda till obalans i underlivet, och i värsta fall jobbiga svampinfektioner. Nu finns dock en unik vaginaltablett som både behandlar och förbygger svampinfektion. CandiCUR innehåller mjölksyrebakterier som sänker pH-värdet å ett naturligt sätt, och skyddar mot jästsvampar. Det är en snäll och skonsam behandling som inte irriterar slemhinnorna, men samtidigt har en kliniskt bevisad effekt. Ännu en bra produkt till sitt sommarapotek.

Illustrationer: Freepik.com

Fler lästips på tema sommar

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.