8 tips för starkt och vackert hår

Det är inte alltid så lätt att hålla håret välvårdat, starkt och glänsande – men det går med små enkla knep. Här kommer våra bästa tips på hur du ska ta hand om ditt hår utan krångel.

8 tips för starkt och vackert hår

1. Borsta håret med en naturborste – Det absolut bästa tipset är att byta ut din vanliga borste mot en naturborste med svinhår, speciellt om du är håröm. Då reds inte håret bara ut enkelt utan att göra ont, det ger även glans och känns friskare.

2. Använd rätt produkter för ditt hår – Det finns en hel djungel när det kommer till hårprodukter, så som rätt schampoo och balsam. Se därför till att rådfråga din frisör om rätt produkter för just ditt hår.

3. Låt bli värmeprodukter – Visst tar det emot att inte använda värmeprodukter. Men ett bra tips är att föna håret så kallt som möjligt och använda en naturborste för att få håret att se plattat ut istället. Det mest skonsammaste för ditt hår.

4. Lyxa till det med hårinpackning – Använd hårinpackning när ditt hår behöver det, vilket är minst en gång i veckan. Ett annat bra tips är att alltid använda inpackning INNAN balsam just för att inpackning vårdar håret medan balsam sluter hårstråt.

5. Använda hårolja och värmeskydd – Låt det bli en rutin för dig att alltid efter duschen använda värmeskydd först och sedan avsluta med hårolja. Ditt hår kommer tacka dig!

6. Köp tofsar utan metallspännen – Håret skadas av de lilla metallspännet som brukar sitta på tofsar. Köp istället tofsar utan någon metall på, det finns billigt att köpa i flera butiker.

7. Använd solskydd till håret – Självklart behöver håret också skydd från solens starka stålar. Spraya på dagligen och slipp få ditt hår att gulna som det brukar göra, speciellt på sommaren.

8. Klipp dig var 8-10 vecka – Vissa frisörer säger att man ska klippa sig var 6 – 8 vecka, men om du vill låta håret hinna växa ut lite extra är det ett bra hårtips att köra var 8-10 vecka istället.

 

Skribent och foto: Sara Petrovic 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.