5 sätt att öka din motivation till utomhusträning – oavsett väder

långpass

Framåt sommaren brukar lusten att springa och träna utomhus komma, men många av oss är väderberoende. Solen, värmen och underlaget gör oss mer motiverade till utomhusträning, men förhållandena är ju inte alltid lika bekväma. Här ger vi dig 5 knep för att ta dig ut ändå – med ännu större segerkänsla som bonus!

5 sätt att öka din motivation till utomhusträning – oavsett väder

  1. Anmäl dig till ett lopp! Det arrangeras mycket olika lopp den här tiden på året. Allt från löpning och cykling till hinderbanelopp eller liknande. Har du ett lopp att se fram emot blir det enklare att motivera dig till automhusträning. Några tips hittar du i vår loppguide.
  2. Snygga och funktionella kläder! Att känna sig snygg och bekväm i träningskläder är en bra morot. Även praktiska kläder efter väder är viktigt. Vi kan inte styra över vädret, men vi kan se till att ha rätt kläder. Har du träningskläder för både kyla, nederbörd och värme blir tröskeln lägre att ta dig ut. Och att besegra vädergudarna ger dig en ännu större segerkänsla! Vårens trendsäkra löpmode hittar du här.
  3. Bra skor! Ett par sköna skor som sitter bra är en förutsättning. Gamla och utnötta skor gör både träningen tyngre och ökar skaderisken. Testa gärna upp ett par som passar dina fötter, din löpstil och känns bra i en löpbutik.
  4. En bra låtlista! Musik är för många avgörande och en bra lista ger extra pepp. Kanske har du en favoritlista? Tips på bra träningslåtar hittar du annars här.
  5. Hörlurar av kvalitet! Under träning vill du att hörlurarna ska sitta på plats och inte vara ett störningsmoment. Regn och blåst får vi räkna med ibland, vilket gör att det kan vara på sin plats med ett par hållbara hörlurar. Du kommer förhoppningsvis svettas under din träning och även då kan det vara skönt att veta att hörlurarna är svett- och vattentåliga.

NiTRO-X2

Just hörlurar är något som lätt glöms bort att prioritera, men som kan vara minst lika avgörande som kläder och skor. Vid träning utsätts hörlurarna för både vatten, svett och stötningar. Tränar du intensivt och använder dig av hörlurar kan det vara bra med ett par som är vatten- och svettsäkra, även kallat IPX7-certifierade.

En hörlur som är IPX7-certifierad är Sound by Swedens senaste trådlösa in-ear modell NiTRO-X2. Du kan använda dem oavsett väderförhållanden och träningsformer. Förutom att de är vattentäta är de också väldigt nätta i formatet, praktiska och snygga att se på. Unika materialval som kevlar, kofiber och titanluminid gör denna hörlur både tålig och slitstark.NiTRO-X2Dessa hörlurar klarar löpturer i ösregn, svettiga träningspass och smutsiga utomhuslopp. Trots den nätta och slimmade designen får du musik i äkta HD kvalitet. Hörluren stänger ute andra ljud så att du kan fokusera på din egen musik och din egen träning. Hos Sound By Sweden finns mer information om NiTRO-X2 och deras andra hörlurar.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.