5 fördelar med en bättre hållning och unik T-shirt som hjälper dig

Få saker påverkar ditt välmående som din hållning. Stillasittande arbete, mycket skärmtid och frekvent mobilanvändande försämrar hälsan över tid, men det finns god hjälp att få. Här kan du läsa om fem fördelar med en förbättrad hållning och hur du hjälper kroppen på traven med en unik t-shirt från Swedish Posture.

5 fördelar med en förbättrad hållning

1. Förebygg huvudvärk och migrän. Spända muskler och ömma leder är ofta ett resultat av svag hållning och för lite motion. Det leder inte sällan till molande huvudvärk, lätt illamående och liknande symtom. Långsiktigt kan det i sämsta fall utvecklas till stressrelaterade sjukdomar och utmattningssyndrom. Genom att röra på dig regelbundet och hålla huvudet högt, både när du sitter och står, minskar riskerna för migrän och spänningshuvudvärk.

2. Motverka nack- och ryggbesvär. Idag är ryggproblem den tredje mest förekommande anledningen till sjukskrivning i Sverige. Vi sitter för mycket och vi sitter dåligt; vilket försämrar vår rörlighet och frestar på ryggrad, diskar och leder. Påminn dig själv i din vardag; på kontoret, bussen eller i bilen. Att räta upp och sträcka ut ryggen kan göra långsiktiga underverk.

3. Maximera din lungkapacitet. En krökt rygg  har en negativ inverkan på bröstkorgen, som i sin tur kan försämra lungornas förmåga. Med en stärkt hållning och stolt bröst, fördjupar du din andning och orkar mer.

4. Optimera din prestation. Genom att räta på dig och dra tillbaka axlarna, ger du din kropp de bästa förutsättningarna att prestera och samtidigt förbättra dina träningsresultat. Mycket av tekniken sitter i just hållning och riktning. Att aktivt positionera sig rätt minskar även skaderiskerna och stärker bålstabiliteten.

5. Var ditt bästa jag. Ett hopsjunket, framskjutet axelparti och hängande huvud försämrar både din hälsa och framtoning. Att istället öppna upp bröstet, höja blicken och räta ut skulderbladen ger ett inbjudande kroppsspråk, liksom ett förtroendeingivande och självsäkert intryck.

Posture Reminder T-shirt – din väg till bättre hållning

I ett upprätt läge är våra muskler 35% mer aktiva än vid en hopsjunken hållning, vilket är en motivation i sig att sträcka på sig. Detta har det svenska företaget Swedish Posture tagit fasta på och utvecklat en rad hälsofrämjande produkter för en sund livsstil i rörelse.

Posture Reminder T-shirt är en följsam och snygg t-shirt som med sin unika teknologi hjälper dig att hålla axlarna i en naturligt upprätt position. Den motverkar även att axlarna rullar fram och vänjer dig att använda dina muskler på rätt sätt när du vilar eller sitter ner.

T-shirten är trots sina unika funktioner, löst sittande och helt utan kompression. Det gör den bekväm att ha på sig och väl lämpad för flera olika målgrupper och situationer.

Det speciellt framtagna bakstycket påminner dig hela tiden att räta upp ryggraden och dra tillbaka skulderbladen, även när du sitter framför datorn. Ett perfekt hjälpmedel  i din vardag, som gradvis förbättrar din kroppshållning och livskvalitet.

Posture Reminder T-shirten släpps den 20 november på Kickstarter. Få den senaste informationen och ta del av ett superbra erbjudande genom att klicka här!

Idag finns Swedish Posture i över 15 länder. Läs mer om företaget och deras unika produkter här!

 

Jennie Nysted
Frilansskribent

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa