5 fördelar med kettlebells och filmat helkroppspass veckans träningsfilm

5 fördelar med kettlebells och filmat helkroppspass

Kettlebells har fått ett uppsving (!) och finns på i stort sett alla gym nu för tiden. Läs om fördelarna med detta träningsredskap och prova övningarna som Anna Lissjanis visar i veckans träningsfilm – ett helkroppspass där du jobbar dig upp från liggande på golvet till stående med 8 effektiva övningar.

Kettlebells är bra träningsredskap som du kan använda av flera syften – för att bli starkare, få bättre uthållighet och ökad kroppskontroll. Dessutom smidigt för dig som vill träna hemma och/eller utomhus, men vad mer? Här listar vi några fördelar.

Fem fördelarna med kettlebells

1. Tidseffektiv träning. Med kettlebells kan du träna flera stora muskelgrupper samtidigt. Därmed kan du utveckla en hög nivå av styrka och bygga muskelmassa på en relativt liten träningstid i veckan.

2. Smidigt för hemmaträning. Istället för att ödsla tid på att ta dig till gymmet kan du köra hemma med en eller ett par kettlebells ”medan laxen står i ugnen”.

3. Smidigt för utomhusträning. Visst väger en kettlebell lite, men det räcker med en eller två för att köra ett effektivt helkroppspass ute i friska luften.

4. Ökad kroppskontroll. Fria vikter är det bästa om du vill få bättre koordination och kroppskontroll

5. Puls och uthållighet. Många övningar ger fantastisk träning för hjärtat, utan att du behöver springa om du inte gillar det. Dessutom ökar din uthållighet av upprepade repetitioner, exempelvis med svingar.

När det gäller styrka kan du köra många övningar med kettlebells lika gärna som ett par hantlar eller en skivstång. Här några exempel.

Helkroppspass med kettlebells – 8 övningar från tå till topp

1. Höftlyft

2. Bröstpress

3. Dips

4. Push-ups / armhävningar

5. Rodd

6. Kettlebell front squat

7. Axelpress

8. Utfallsgång

Upplägg: Sikta på runt 10 repetitioner per övning/sida. Upprepa 3-5 varv beroende på tid och energi.

 

Lycka till om du testar!

 

Film och foto: Anna Lissjanis, personlig tränare och chefredaktör

 

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide! 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.