4 knep för hållbar viktnedgång – så hjälper Modifast

modifast viktnedgång

Kroppen är din följeslagare livet ut, men kanske inte alltid din bästa vän. Anledningarna till att vi inte trivs i våra kroppar kan vara flera men grundar sig ofta på vår vikt. Modifast kost- och måltidsersättningar är ett etablerat verktyg för viktnedgång för dig som långsiktigt vill bli kompis med din vikt. Här berättar vi om vägen till en mer hälsosam livsstil, hur du kommer igång med Modifast och delar 4 knep för en hållbar viktnedgång. 

Viktnedgång, valfrihet och balans 

Oavsett om du kämpat mot viktnedgång hela livet, fastnat i dåliga kostvanor, eller bara lagt på dig några trivselkilon kan Modifast kost- och måltidsersättningar hjälpa dig att återvinna balans i vardagen genom att bibehålla och kontrollera din vikt, eller kicka igång en förändring.

viktnedgång

Med tre olika metoder att välja mellan och en rad välsmakande produkter, recept och stöd kan du själv välja det alternativ som passar dig och din viktnedgång bäst, utan att behöva oroa dig över att inte få i dig den näring du behöver.

Du kan till exempel välja om du vill följa ett program och ersätta alla måltider med Modifast under en inledande fas, byta ut enstaka måltider, eller låta Modifast rädda dig stressiga dagar, då du har ont om tid eller är på språng. 

Så kommer du igång

Genom att anpassa Modifast efter din unika livssituation och målsättning blir resultaten av din viktnedgång hållbara och dessutom smidigare att implementera i din vardag. Om du tycker det känns svårt att skapa ett upplägg på egen hand, följer du enkelt något av de tre program som Modifast erbjuder.

  • Max-metoden vänder sig till dig som behöver en riktig kick-start! Under nio veckor lär du dig komma in i nya matvanor där du inleder dina första tre veckor med att ersätta samtliga måltider med Modifast.
  • Med Mix-metoden byter du under sex veckor endast ut 1-2 måltider per dag med Modifast. Ett perfekt alternativ för dig som inte kan ersätta samtliga mål på grund av jobb eller familj.
  • Även Modifast Medel varar under sex veckor, varav två enbart med Modifast, istället för vanliga måltider. De resterande fyra veckorna ger dig tillräckligt med tid för vänja dig vid dina nya kostvanor och minska i vikt.  Ta del av Modifast´s guide för Medel-metoden här! 

Hur stor din viktnedgång blir under den inledande fasen av din Modifast-diet är individuellt. Om du byter ut samtliga måltider med Modifast, kommer du troligen uppleva att viktnedgången är stor i början, eftersom kroppen initialt förlorar mycket vätska. Allt eftersom du fortsätter kommer vätskeförlusten successivt att ersättas med en fettförlust. Utöver det spelar även faktorer som kön, ålder och ursprunglig vikt in, liksom hur mycket du motionerar. 

viktnedgång

Ny vikt, nya vanor

Modifast´s kost- och måltidsersättningar är näringsmässigt utformade för att kunna ersätta vanliga måltider för dig som är vuxen och frisk. Om din kropp gör av med mer energi än den får i sig, kommer du att gå ner i vikt!

Med en lägre vikt kommer också en lägre energiförbrukning, vilket gör att du inte längre kommer kunna äta och leva som du gjort tidigare, eftersom ditt energiintag behöver utgå från din nya vikt och hur mycket du rör på dig. Det betyder att din livsstil och vardag kommer att behöva förändras långsiktigt om du ska bibehålla din nya vikt. Missa inte 4 knep för en hållbar viktnedgång längre ned i artikeln!

Chokladpudding eller Pasta Bolognese? 

Med Modifast´s välsmakande kostersättningar kan du med fördel ersätta alla måltider under en period, vilket passar bra för dig som valt att följa Modifast´s max- eller medel-metod. Här väljer du bland soppor, pasta, gröt, krämiga puddingar och smakrika drycker.

När det gäller måltidsersättningarna är tanken att du ska kunna kombinera dem med vanlig mat. Här återfinns färdigblandade ersättningar med smak av kaffe och choklad såväl som bars – perfekta att äta on the go.  

Hållbara resultat och nöjda kunder

Med en trygg och säker produkt, gedigen kunskap och ett stort mått inspiration har Modifast hjälpt människor till en hälsosammare livsstil sedan 1995. Som ett led i det rekommenderas deras produkter av såväl dietister som överviktsenheter runt om i Sverige. Är du också redo för en förändring? Hitta motivationen och stödet i andra som i likhet med dig tagit steget mot en högre livskvalitet. Ta del av Modifast´s kundberättelser här!

4 tips för en hållbar viktnedgång

  1. Anpassa ditt energiintag efter din nya vikt.
  2. Ät regelbundna måltider med frukost, lunch, mellanmål och middag.
  3. Väg dig regelbundet.
  4. Rör på dig  – gärna en timme per dag!

▶︎ Läs mer om Modifast och finn inspiration och motivation här!

 

Text: Jennie Nysted

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.