4 effektiva övningar med TRX – veckans träningsfilm

Övningar med TRX är mångsidiga, passande för alla nivåer och i samtliga övningar bonusträning för din core, tack vare redskapets instabilitet. Här hittar du fyra effektiva kombinationer att prova.

När du är bortrest är övningar med TRX eller någon annan typ av suspension trainer perfekt, eftersom det inte tar någon plats och är enkelt att spänna upp i ett träd eller ett stabilt räcke. Det finns även på flera gym för dig som inte äger någon TRX och går att använda på liknande sätt som fria vikter och gymmaskiner.

De fysiska fördelarna är också många. Dels är redskapet flexibelt, du kan träna hela kroppen på ett effektivt sätt, dels ger dess instabila form extra bra coreträning. Till skillnad om exempelvis gymmets maskiner tvingas dina inre coremuskler jobba för att du ska få balans och stabilitet, utan att du tänker på det. Med andra ord bra bonusträning, samtidigt som du fokuserar på andra delar av kroppen.

Här hittar du fyra övningar med TRX som ger dig effektiv träning för hela kroppen. Häng med och härma!

4 effektiva övningar med TRX

  1. TRX overhead squat
  2. Hög rodd + omvända flyes
  3. TRX pistol squats
  4. Hög planka med push-ups + benindrag

Upplägg: Kör förslagsvis 12 repetitioner av varje övning/för varje sida direkt efter varandra. Vila en minut och upprepa sen i 3-4 varv för ett effektivt helkroppspass.

Lycka till!

Fler förslag till din utomhusträning:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras