8 effektiva övningar med TRX för hela din kropp

Övningar med TRX är mångsidiga, passande för alla nivåer och i samtliga övningar bonusträning för din core, tack vare redskapets instabilitet. Här hittar du 8 övningar som tillsammans ger ett effektivt helkroppspass.

När du är bortrest eller tränar utomhus är övningar med TRX eller någon annan typ av suspension trainer perfekt, eftersom det inte tar någon plats och är enkelt att spänna upp i ett träd eller ett stabilt räcke. Det finns även på flera gym för dig som inte äger någon TRX och går att använda på liknande sätt som fria vikter och gymmaskiner.

De fysiska fördelarna är också många. Dels är redskapet flexibelt, du kan träna hela kroppen på ett effektivt sätt, dels ger dess instabila form extra bra coreträning. Till skillnad om exempelvis gymmets maskiner tvingas dina inre coremuskler jobba för att du ska få balans och stabilitet, utan att du tänker på det. Med andra ord bra bonusträning, samtidigt som du fokuserar på andra delar av kroppen.

Här visar Anna dig 8 övningar med TRX som tillsammans ger dig effektiv träning för hela kroppen. Häng med och härma!

8 effektiva övningar med TRX / SlingTrainer

  1. Knäböj + bicepscurl
  2. Rodd
  3. Pistol squat
  4. Omvända flyes
  5. Reverse elevated split squat
  6. Tricepspress över huvudet
  7. Sidoplanka med armrotation
  8. Hög planka med knäindrag

Upplägg, alt. 1: Kör 3 set med 10 repetitioner per övning och sida i cirkel med alla övningar direkt efter varandra och 1 minuts vila mellan varje varv.

Upplägg, alt. 2: Kör övning 1 i superset med övning 2, övning 3 + 4, 5 + 6, 7 + 8. Varje superset kör du 3 gånger med 10 repetitioner per övning och vilar ca 30-60 sekunder mellan varje.

Lycka till!

Fler förslag till din utomhusträning:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.