10 youtubekanaler inom träning – topplistan till din hemmaträning

Saknar du tid, pengar till gymkort eller en personlig tränare, men vill ha stöd vid din träning? Då är alla youtubekanaler inom träning en fantastiskt hjälp. Här hittar du 10 grymma onlinecoacher för din hemmaträning.

Youtubekanaler inom träning rekommenderas oavsett om du söker en motivationshöjande utmaning, behöver lite vägledning eller bara vill höra en väns peppande röst. En lättillgänglig – och helt gratis – lyx när du ska bana in en träningsrutin, vill lära dig mer eller prova något nytt.

Så vem ska du följa och var hittar du dom? Här guidar vi dig till några av alla youtubekanaler inom träning, populära för sina effektiva övningar. Allt från HIIT till konditionsträning, pilates och dans, ja även hälsosamma recept. Spana in dessa kanaler och träna med dina favoriter!

10 grymma youtubekanaler inom träning

Sandra friberg

Sandra friberg

Sandra Friberg är energiknippet med över 20 års erfarenhet som instruktör och populär profil på Instagram inom hemmaträning. Hon har även över 70 tusen prenumeranter på Youtube, där hon generöst lägger upp gratis videos på hemmaträning för alla nivåer. Lättillgängligt, okomplicerat och alltid med ett stort leende. Inte konstigt att Sandra är en stor inspiration för alla som älskar träning, speciellt dig som tycker om att köra hemma.

Se mer av Sandra Friberg här

Läs även vår intervju med Sandra här!

Styrkelabbet

Styrkelabbet är en svensk youtubekanal som har som mål att vara din evidensbaserade kunskapskälla om styrketräning. Du får information, metoder och program som har vetenskapligt stöd för att du ska nå dina mål. Styrkelabbet är kanalen för dig som vill ha bra blandning av övningsbeskrivningar, klipp från gymmet och praktisk information om allt som rör styrketräning.

Se mer av Styrkelabbet här

Madfit

Om du älskar att träna till positiva låtar, kolla in fitness-YouTubern Maddie från Mad Fit, som gör träningspass apassade till låtarnas rytm. Det är även fint med hennes lägenhetsvänliga träningspass som är effektiva men hon undviker hoppande rörelser som skulle störa dina grannar. Hon erbjuder också massor av träningspass utan redskap på sin YouTube-kanal, perfekt för hemmaträning.

Se mer av Madfit här

Susanna- Hälosanna

Vill du få träningsmotivation, pepp och härliga träningspass? Eller är du ute efter andra hälsotips, få nyttiga recept och inspiration på hälsa generellt? Då är det Hälsosannas kanal du ska se. Det största fokuset på Susannas kanal är träningsvideos, men du får också ta del av hälsotips, en del skönhet och andra videos som hjälper dig att må bättre.

Se mer av Susanna här

Chloe Ting

Med över 24 miljoner YouTube-prenumeranter är Chloe Ting känd för sina tidsbesparande träningspass som sträcker sig från helkroppsövningar till mer fokuserade övningar på mage, core, armar, rumpa och mer. Hon lägger även regelbundet upp olika träningsutmaningar på sin YouTube-kanal.

Chloes gratis träningsprogram är mycket effektiva och bara cirka 10 till 20 minuter långa. Kör dom separat när du har ont om tid.

Se mer av Chloe Ting här

Patrick Rapp

Patrick Rapp jobbar som personlig tränare, fystränare och utbildare på Sport Performance Center i Västerås. Där hjälper han varje dag människor att må bättre, röra sig bättre och prestera bättre. På hans youtube kanal hittar du massa videor där han visar olika variationer av övningar, men även tips för ökad motivation med mera. Du som tycker om variation av övningar och innehåll till din hälsa kommer tycka om Patricks kanal. Du får inte heller missa hans blogg hos oss!

Se mer av Patrick här 

Yoga with Aderine

Adriene är en kunnig yogalärare med nästan 12 miljoner prenumeranter och skönt lugnande energi. Hon erbjuder ett stort utbud av yogaklasser på sin YouTube-kanal inriktade på att får dig att må bra, inifrån och ut. Hennes videos är inte bara bra för att de är enkla att följa och även för hennes lugna röst som får dig och känna dig bekväm.

Se mer av Aderine här

POPSUGAR Fitness

Om du saknar den där träningslektioners känslan kommer POPSUGARs videor att föra in den energin direkt i ditt vardagsrum. Dessa träningspass leds av en mängd experter på konditionstränare med pigg passion. På hennes kanal finns allt från kickboxning och konditionsträning till pilates och barre.

Se mer av Popsugar här

Blogilates

Blogilates har funnits i mer än ett decennium. Programledaren Cassey Ho har fyllt sin glada kanal med en stor mängd videor, mestadels fokuserade kring pilates, som namnet antyder. Dessa träningspass tenderar att vara mindre intensiva än Chloes eller Lillys, men följarna njuter av dem för non- stop talking och uppmuntra hela tiden. Det känns som att du har känt Ho i flera år! De flesta av hennes träningspass sträcker sig från 5 minuter till 30 minuter.

Se mer av Ho här

Natacha Océane

Om du är ute efter snabb men intensiv träning så erbjuder Natacha Ocrane dig högintensiva intervallträningspass på sin Youtube kanal. De är fokuserade på konditionsrörelser för att hjälpa dig att bli riktigt välträna. Hennes ”utan redskap” och ”inget oljud” videos är jättebra för dig som vill träna hemma.

Se mer av Natacha här


Hoppas du hittar några nya youtubekanaler inom träning att följa och lycka till med dina pass!

Vi rekommenderar även: 10 bästa hälsobloggarna – topplistan i Sverige

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.