Glädjepridaren Sandra Friberg – 5 snabba med månadens inspiratör

Sandra friberg

Glädjespridaren och drottning av hemmaträning, vem tänker du på då? Den vi syftar på är Sandra Friberg, månadens profil som du får lära känna bättre här, samt bjussar oss på sina bästa hälsotips.

Sandra Friberg är energiknippet med över 20 års erfarenhet som instruktör och på senaste åren en populär profil på Instagram inom hemmaträning. Hon har även över 70 tusen prenumeranter på Youtube, där hon generöst lägger upp gratis videos på hemmaträning för alla nivåer. Lättillgängligt, okomplicerat och alltid med ett stort leende. Inte konstigt att Sandra är en stor inspiration för alla som älskar träning, speciellt dig som tycker om att köra hemma.

Här får du veta mer om Sandra Friberg och ta del av hennes bästa hälsotips.

Glädjepridaren Sandra Friberg – 5 snabba med månadens inspiratör

1. Din ”korta” om dig och hur du hamnade här?

-Jag har tränat hela mitt liv på olika sätt, när jag var liten så var det gymnastik, dans och jag höll på med hästar. När jag blev 17-18 år utbildade jag mig till instruktör i aerobics och sedan dess har jag utbildat mig vidare inom olika gruppträningsformer. Så jag har varit
instruktör i 23 år nu på olika gym men har nu eget företag där jag spelar in träningspass framför kameran.
När jag var mammaledig med barn nummer två så började jag träna hemma. Det var lite där det startade. Jag har även en bakgrund inom marknadsföring och sälj. Någonstans på vägen där möttes träning och marknadsföring och blev då digitalt. Jag är även
utbildad inom biomedicinsk laboratorievetenskap men livet tog mig
ändå till träningen.

2. Hur ser din träning och kost ut idag?

– Det varierar lite hur mycket jag tränar men jag tränar med kvalité alltså kvalitetspass. Jag tränar inte varje dag som många tror. Jag är väldigt noggrann med återhämtning så jag tränar 2-4 dagar i veckan. Min fokus är tyngre styrketräning för att bygga muskler och stärka leder eftersom jag är inte 20 år längre och jag dansar också så fort jag har möjlighet. Det är absolut ingen professionell dans utan det är bara för att det är kul och det gör mig glad.
När det gäller kosten så är jag vegan. Jag började äta vegetariskt när jag var 16 år och nu är jag 41. Jag har varit vegan i 6 år nu. Det är lite utmanande när det gäller mycket träning och vegansk kost då det är en liten utmaning att få i sig protein utan att bara äta halvfabrikat som man hittar i frysen. Det försöker jag undvika att äta för mycket av.
Sandra Friberg

3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

1. Krångla inte till det. Gör inte det så himla svårt för dig. Gör inte det så himla avancerad om vi tänker på matlagning. Förbered enkla recept som inte tar för lång tid om du tycker att det är jobbigt eller tråkigt att laga mat som jag tycker t.ex. När det kommer till träningen så välj inte en massa avancerade övningar utan håll det enkelt för då kommer det också att bli av. Blir det för svårt så är risken att man ger upp och struntar i det.

2. Gör små förändringar. Till exempel efter nyår så är det många som vill göra många förändringar. Stora och många förändringar på samma gång leder ofta till att man skiter i det till slut och går tillbaka till att inte träna alls eller äta sämre igen. Så det är bättre att göra en plan med kortare mål och ett fåtal långa. Det är bättre att om du inte tränar alls att börja med 2 pass i veckan, inte 5. När det gäller matlagning vill du kanske försöka äta nyttigare saker men börja addera en grönsak till måltiden istället för att tänka t.ex 5 st. Sedan kan du öka efterhand och då känns det inte så jobbigt.

3. Det är viktigt att hålla allting på sin egen nivå för att det är så himla lätt att jämföra sig med alla andra och jag har också problem med att inte jämföra med andra träningsprofiler som kanske kan göra 100 pullups eller 200 armhävningar. Då kan jag känna att jag borde kunna det för att jag jobbar med träning, men nej det måste jag inte kunna. Utan jag håller mig på den nivå jag är på med min kropp och mina förutsättningar och likadant med tiden man har. Har jag inte 3 timmar att lägga på träning och matlagning då kan jag inte hålla på med det 3 timmar varje dag så då jag får hitta något som kanske funkar på en timme. Så viktigt att inte jämföra sig utan att anpassa det till sig själv.

4. Din absolut bästa övning – och värsta?

– Jag har ganska många övningar som jag gillar men jag tror att knäböj är det roligaste jag vet och knäböj kan man göra i många olika varianter – t.ex. med hantlar eller en kettlebell. Min sämsta övning är helt klart armhävningar, jag orkar inte lika många som jag gör med andra övningar. Det är jättebra övning dock men jag tycker inte om den.

5. Var och hur möter vi dig härnäst?

– Det jag jobbar mycket med just nu är att försöka få lite mer medianärvaro och att jag syns lite mer på olika sätt med tips och inspiration. Sen självklart är mitt stora fokus min Youtube kanal. Sen har jag börjat satsa på TikTok, där kanske får man se lite mer av mig. Vi får se om jag är för gammal för det eller om det går att hitta en publik där också. Det är jätterolig utmaning. Jag har precis börjat så det är inte så att jag har kommit så långt.

Sandra Friberg

Tack för intervjun Sandra, all inspiration du ger oss och lycka till framöver!

Mer av SandraFriberg:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.