Raw pepparkaksbollar – gott och lätt recept

Rawfoodbollar är ett gott och hälsosamt alternativ till vanliga chokladbollar. Här hittar du recept på läckra och lättbakade pepparkaksbollar – som chokladbollar med pepparkakskrydda istället för kakao. Perfekt till julens festligheter eller när som helst du är sugen.

Älskar du pepparkaksdeg kommer du INTE bli besviken på raw pepparkaksbollar. Förutom att de är goda, supersnabba och enkla att göra, innehåller de enbart naturliga ingredienser. Energi och näring inför eller efter din träning såväl som till fikastunden eller julgodisbordet. Prova!

Raw pepparkaksbollar

Ingredienser:

  • 8-10 färska urkärnade dadlar
  • 1 ½ dl mandelmjöl*
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl riven kokos att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till en smet. Konsistensen kan skilja sig en aning beroende på hur färska dadlarna är.
  2. Tillsätt mer mandelmjöl för en fastare form eller en skvätt vatten om smeten blir för kompakt.
  3. Forma bollar i önskad storlek och rulla i kokos.
  4. Ställ dina pepparkaksbollar svalt tills de ska ätas. Går även bra att frysa in.

* Mandelmjöl finns i välsorterade matbutiker samt hälsokostbutiker. Du kan även mixa ca 2 dl mandlar om du hellre vill göra ditt eget mjöl.

Skriv ut recept
Raw food pepparkaksbollar
Votes: 11
Betyg: 2.73
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
Votes: 11
Betyg: 2.73
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser till en smet. Konsistensen kan skilja sig en aning beroende på hur färska dadlarna är.
  2. Tillsätt mer mandelmjöl för en fastare form eller en skvätt vatten om smeten blir för kompakt.
  3. Forma bollar i önskad storlek och rulla i kokos.
  4. Ställ dina pepparkaksbollar svalt tills de ska ätas. Går även bra att frysa in.

Gillar du pepparkaksbollar rekommenderar vi även:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.