Popcorn med kolasmak – helgens drömrecept

När du inte kan välja mellan sött, salt eller knaprigt – testa Fridas recept på popcorn med kolasmak!

Som alltid smakar det du lagt din tid och energi på extra gott, vilket såklart även gäller godis. Det behöver inte vara så krångligt att göra ditt eget och är även en superbra present till någon du tycker om. Lägg dina popcorn med kolasmak i en genomskinlig burk och överraska med vid middagsbjudningen. Eller mumsa i dig själv.

Popcorn med kolasmak

Ingredienser:

  • 2,5 dl socker (alt. sötströ för sockerfritt godis)
  • 0,65 dl vatten
  • 0,85 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 70 g smör
  • 1 påse mikropopcorn
  • havssalt

Gör så här:

  1. Låt socker och vatten bli varmt i en kastrull på medelhög värme, samt rör om tills sockret smält.
  2. Öka värmen och sjud sockret tills det fått en gyllenbrun färg.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll i grädde, vaniljpulver och smör. Låt puttra på plattan under omrörning tills smöret smällt.
  4. Poppa dina popcorn och lägg på en bricka med ett bakplåtspapper.
  5. Häll kolasås över din popcorn och blanda till alla popcorn täckts.
  6. Bred ut smeten, strö över salt och ställ svalt. Bryt eller skär sedan till lagom stora bitar.

Serveringsförslag! Gör en god efterrätt med vaniljglass ihop med dina varma popcorn med kolasmak.

popcorn med kolasmak

Skriv ut recept
Popcorn med kolasmak
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Låt socker och vatten bli varmt i en kastrull på medelhög värme, samt rör om tills sockret smält.
  2. Öka värmen och sjud sockret tills det fått en gyllenbrun färg.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll i grädde, vaniljpulver och smör. Låt puttra på plattan under omrörning tills smöret smällt.
  4. Poppa dina popcorn och lägg på en bricka med ett bakplåtspapper.
  5. Häll kolasås över din popcorn och blanda till alla popcorn täckts.
  6. Bred ut smeten, strö över salt och ställ svalt. Bryt eller skär sedan till lagom stora bitar. 

fridaskok

 

Recept och bilder: Frida Martis, en tandläkarstudent i Stockholm med rötterna utanför Jönköping. Följ hennes blogg Fridas Kök för fler recept och inspiration om det hon brinner för – matlagning och bakning.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras