Popcorn med kolasmak – helgens drömrecept

När du inte kan välja mellan sött, salt eller knaprigt – testa Fridas recept på popcorn med kolasmak!

Som alltid smakar det du lagt din tid och energi på extra gott, vilket såklart även gäller godis. Och det behöver verkligen inte vara krångligt att göra ditt eget helgsnacks. Dessutom är det en superbra present till någon du tycker om. Lägg dina popcorn med kolasmak i en genomskinlig burk och överraska med vid middagsbjudningen. Eller mumsa i dig själv framför Melodifestivalen?

Popcorn med kolasmak

Ingredienser:

  • 2,5 dl sötströ (för sockerfritt godis, alt. vanligt socker)
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 70 g smör
  • 1 påse mikropopcorn
  • havssalt

Gör så här:

  1. Låt socker och vatten bli varmt i en kastrull på medelhög värme, samt rör om tills sockret smält.
  2. Öka värmen och sjud sockret tills det fått en gyllenbrun färg.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll i grädde, vaniljpulver och smör. Låt puttra på plattan under omrörning tills smöret smällt.
  4. Poppa dina popcorn och lägg på en bricka med ett bakplåtspapper.
  5. Häll kolasås över din popcorn och blanda till alla popcorn täckts.
  6. Bred ut smeten, strö över salt och ställ svalt. Bryt eller skär sedan till lagom stora bitar.

Serveringsförslag! Gör en god efterrätt med vaniljglass ihop med dina varma popcorn med kolasmak.

popcorn med kolasmak

Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Popcorn med kolasmak

Måltid Efterrätt
Tag kolapopcorn, popcorn, popcorn med kolasmak

Ingredienser

  • 2,5 dl socker alt. sötströ för sockerfritt godis
  • 0,65 dl vatten
  • 0,85 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 70 g smör
  • 1 påse micropopcorn
  • 1 nypa havssalt

Instruktioner

  • Låt socker och vatten bli varmt i en kastrull på medelhög värme, samt rör om tills sockret smält.
  • Öka värmen och sjud sockret tills det fått en gyllenbrun färg.
  • Ta bort kastrullen från plattan och häll i grädde, vaniljpulver och smör. Låt puttra på plattan under omrörning tills smöret smällt.
  • Poppa dina popcorn och lägg på en bricka med ett bakplåtspapper.
  • Häll kolasås över din popcorn och blanda till alla popcorn täckts.
  • Bred ut smeten, strö över salt och ställ svalt. Bryt eller skär sedan till lagom stora bitar. 

fridaskok

 

Recept och bilder: Frida Martis, en tandläkarstudent i Stockholm med rötterna utanför Jönköping. Följ hennes blogg Fridas Kök för fler recept och inspiration om det hon brinner för – matlagning och bakning.

2 Comments
  1. Men mums så gott det både lät och såg ut med alla mina favoritsmaker tillsammans (dreglar för fullt här(, detta måste absolut testas till ikväll. Tusen tack för tipset 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg