Vikten av att uppgradera dina sneakers med riktigt bra sulor

Sneakers har gått från att vara något man mest tränade i, till att vi nu även använder dem på jobbet, promenaden, finmiddagen och på festen – speciellt sommartid. Att investera i en innersula av hög kvalitet är alltså en bra idé.

Oavsett om du tränar, har ett rörligt jobb eller om du står stilla på ett hårt golv hela dagarna, påverkar det din kropp. Människan är skapad för att gå barfota i naturen, men sen vi för ett antal tusen år sedan började använda skor, har vårt belastningsmönster ändrats. Detta med rygg- knä- och fotproblem som följd. Vi har helt enkelt tappat vår naturliga rörelse, när hela kroppen kan arbeta fritt och dynamiskt.

För oss som bor i Sverige är det dock inte något alternativ att gå barfota året om. Däremot kan en så enkel sak som rätt sulor i dina sneakers göra underverk för hela din kropp och ditt välmående.

Vikten av bra sulor

Fötterna utsätts genom hela livet för högt tryck av din kroppsvikt och kan behöva hjälp med balans och stötdämpning. En bra sula ger extra stöd till foten, vilket ökar orken och minskar risken för skador. Bra sulor är alltså lika viktiga som bra skor!

 

Ortho Movement har skapat aktivitetsbaserade sulor där Sneaker Insole är en av dem, med syftet att uppgradera dagens sneakers. De ger både en skönare känsla och stabiliserar fötterna, vilket minskar belastningen på kroppens leder och muskler. Perfekt nu till sommaren med långa dagar i sneakers.

Sulorna har ett unikt Memory Foam som gör att de anpassar sig efter just ditt belastningsmönster. Toppskiktsmaterialet minimerar risken för skavsår, och det faktum att de funkar i alla typer av sneakers, gör att du kan öka bekvämligheten både på jobbet, under löpturen och på festen.

Fler fördelar med Sneaker insole

  • Det längsgående fotvalvsstödet är speciellt framtaget för att passa alla typer av fötter.
  • Den anatomiska hälkoppen fördelar trycket jämnt under hälen och stärker dess naturliga funktion.
  • För extra komfort har de även en unik stötdämpningszon som fångar upp stötarna vid promenad och löpning.

Vi på Sporthälsa hade turen att få prova Sneaker insole. Samtliga försökspersoner kände genast att våra steg blev stabilare, skönare. Hela kroppen avlastades tack vare den mer balanserade grund vi gick på.

Vill du leva ditt liv bekvämare och gör din kropp en tjänst – prova att uppgradera dina sneakers hos Sneakers Point eller på Ortho Movement.

För mer information, följ @orthomovement på Instagram.

Fler relaterade lästips

Text: Jennie Kilgren – Copykatt.se

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.