Så blir du av med förhårdnader på fötterna – 4 huskurer

förhårdnader

Lider du av förhårdnader på fötterna? Här hittar du 4 huskurer som kan hjälpa.

Torra, trista förhårdnader på fötterna – är det något du känner igen? Ett vanligt fenomen många av oss som tränar, ofta på grund av tung press på fötterna och skor som sitter åt för hårt. Inte så attraktivt, men framför allt smärtsamt om du inte behandlar förhårdnaderna på rätt sätt. Som tur är finns det dock några naturliga sätt att bli av med förhårdnader. Prova någon av våra 4 huskurer för mjuka, sköna fötter.

Så blir du av med förhårdnader på fötterna – 4 huskurer

1. Pimpsten

Gnugga det torra området med en pimpsten, lätt att använda även på de mest känsliga fotområdena. En pimpsten underlättar eliminering av död och torr hud samtidigt som den lindrar smärtan och påskyndar återhämtningen av huden.

citronvatten

2. Citronsyra

Syran i citroner kan mjuka upp förhårdnader så att de blir lättare att ta bort. Applicera citronsaften direkt på dina förhårdnader och låta torka in. Upprepa 2-3 gånger om dagen.

3. Bikarbonat

Bikarbonat fungerar som en naturlig avlägsnare av förhårdnader, döda hudceller och bekämpar även bakterier och svampinfektioner. Tillsätt 2-3 matskedar bikarbonat i ett varmt fotbad och sätt i fötterna i ca 15 minuter. Fila/gnugga sedan bort döda hudceller med en fotfil eller pimpsten.

4. Vit vinäger

Vit vinäger har hög syrahalt, vilket är effektivt för att bli av med förhårdnader. Dessutom motverkar det bakterier och svamp, vilket minskar infektionsrisken. Blanda en del vit vinäger med tre delar vatten och gnid blandningen direkt på förhårdnaden. Täck fötterna med bandage eller en handduk och sov med detta över natten. Morgonen efter peelar du förhårdnaden med pimpsten eller en fotfil. Skölj sedan fötterna och smörj in med mjukgörande fotsalva.

 

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.