Veganskt mellanmål – gott tips till alla

Ett bra mellanmål är något vi bör prioritera lika mycket som våra huvudmåltider, men många gånger är det ändå mellanmålet som kommer i kläm. Det finns en del lättillgängliga alternativ som är bra, men de flesta innehåller mjölkprodukter eller nötter, som är vanliga allergener. Här ger vi dig förslag på ett gott veganskt mellanmål.

Allt fler väljer också att äta veganskt vilket gör att många mellanmål går bort. Speciellt innan- och efter träning behöver vi få i oss näringsrika och hälsosamma mellanmål som ger bra energi och boostar kroppen – och som passar för alla. Det ska vara enkelt att hitta hälsosamma mellanmål som ger dig bra näring och passar oavsett vilken kost du äter.

Utbudet av just veganska mellanmål är litet. Veg of Lund är ett företag som vill öka tillgängligheten av veganska mellanmål som är näringsrika, mättande och goda. Deras produkter är fria från det vanliga mat allergenerna, som bland annat mjölkprodukter och nötter.

Veganska mellanmål - My Foodie

My Foodie – veganskt mellanmål i utbudet på träningsanläggning i Lund

Även på gym- och träningsanläggningar, där utbudet bör vara större, är alternativen få. Det gör att mellanmålen före och efter träning lätt blir lidande. En anläggning som dock har Veg of Lunds veganska mellanmål My Foodie i sitt utbud är tränings- och friskvårdsanläggningen Gerdahallen i Lund. Produkten har fallit väl ut i deras sortiment.

– Medlemmarna säger att dem uppskattar produkten. De tycker att den är god, fräsch och mättande. Kunderna blir mer medvetna och efterfrågar liknande produkter, säger Helene Tånnander, koordinator på Gerdahallen.

Gerdahallen har serverat My Foodie sedan februari 2018 då produkten lanserades. Det var lite av startskottet för förlanseringen i Lund. Gerdahallen var med på den första världspremiärfrukosten när My Foodie introducerades, och responsen var mycket positiv. Lördag 9 mars anordnar Gerdahallen ett träningsevent – WORKOUT LUND, där Veg of Lund kommer vara engagerade.

Veganska mellanmål - My Foodie

Fler träningsanläggningar bör ta efter Gerdahallen och satsa på hälsosamma och näringsrika mellanmål som är fri från de vanliga allergenerna. Du kan läsa mer om Veg of Lund och My Foodie på vegoflund.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras