Konsten att få i dig hälsosamma mellanmål

Det är trendigt att göra medvetna och hälsosamma matval. Intresset för en vegetabilisk och näringsrik kost ökar och med det utbudet av hälsosamma produkter. Men trots att det idag finns ett bra utbud för alla måltider blir ofta mellanmålet mindre hälsosamt. Varför och en lösning på problemet hittar du här.

Trots ett växande sortiment av näringsrika mellanmål är utbudet av mindre hälsosamma produkter fortfarande större, mer lättillgänglig och lockande. Det är något Veg of Lund vill bryta, genom att ta fram enkla, lättillgängliga och hälsosamma produkter, även för dig på språng och som inte hunnit förbereda eget. Företaget ville skapa det ultimata vegetabiliska mellanmålet, som gör dig mätt och ger dig mycket näring. Du ska inte behöva välja mellan mättnad, näringsinnehåll och smak. Vegetabiliska mellanmål kan vara lika goda utan konserveringsmedel, tillsatt socker och det vanliga mat allergenerna.

My Foodie 250 ml innehåller ca 50 % av ditt dagliga behov av omega 3. Det underlättar för en vegetarisk livsstil.

Rapsolja är en huvudingrediens i My Foodie, som både smakar gott och innehåller höga nivåer av omega 3 vilket kroppen inte kan producera själv. Den andra huvudingrediensen är potatis, en råvara med ett näringsvärde som är så pass fullskaligt att du får i dig lite av nästan allt. Potatis har en len konsistens och mättar bra. Både potatis och rapsolja är fulla av näring och kräver inte lika mycket av vår planet som många andra råvaror.

Veg of Lund upptäckte att rapsolja och potatis hade allt de sökte, men att de inte löser sig normalt med varandra. Det problemet löstes genom forskning vid Lunds Universitet. De fick fram den värmestabila basen: en emulsion av potatis och rapsolja rik på omega 3. Emulsionen, som består av små oljedroppar, gör att smaker framhävs mycket bättre och en lenare konsistens fås. Blandat med smakrika bär och äppeljuice resulterade detta i mellanmålsdrycken My Foodie.

Veg of LundMy Foodie är ett bevis på att olösliga saker kan lösa sig. Bild: Minea Lindqvist

Läs mer om Veg of Lund, My Foodie och dess olika smaker på deras hemsida.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.