Att göra en vegansk omelett är lätt som en plätt. Den här ljuvliga ägg- och glutenfria omeletten är fylld med härliga grönsaker som ärter, majs och röd paprika.
Vegansk omelett med grönsaker och dill
Ingredienser:
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 3 msk näringsjäst
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk torkad ramslök
- 1 krm muskotnöt
- 1 krm lökpulver
- 1 krm citronpeppar
- 1 krm svart salt
- 1 nypa salt
- färsk dill i önskad mängd
- 2 dl Apetit ärtor-majs-paprika + 1 dl till servering
- 2 dl vatten
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner de frysta grönsakerna samt vätskan. Låt smeten svälla i ca 5 min.
- Hetta upp olja eller margarin i en stekpanna. Klicka ut smeten och bred ut den i stekpannan till en lagom stor omelett. Stek på medelhög värme på båda sidor.
- Tillaga Apetit ärtor-majs-paprika enligt anvisning på påsen.
- Servera omeletten med en klick vegansk majonnäs eller crème fraîche kokta ärtor, majs och paprika samt ytterligare mer färsk dill. Dra lite svartpeppar och flingsalt över precis innan servering. Vill man kan man även pressa lite färsk citron över!
Vegansk omelett med grönsaker och dill
Portioner 2
Ingredienser
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 3 msk näringsjäst
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk torkad ramslök
- 1 krm muskotnöt
- 1 krm lökpulver
- 1 krm citronpeppar
- 1 krm svart salt
- 1 nypa salt
- färsk dill i önskad mängd
- 3 dl Apetit ärtor-majs-paprika
- 2 dl vatten
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner 2 dl av de frysta grönsakerna samt vätskan. Låt smeten svälla i ca 5 min.
- Hetta upp olja eller margarin i en stekpanna. Klicka ut smeten och bred ut den i stekpannan till en lagom stor omelett. Stek på medelhög värme på båda sidor.
- Tillaga 1 dl Apetit ärtor-majs-paprika enligt anvisning på påsen.
- Servera omeletten med en klick vegansk majonnäs eller crème fraîche, kokta ärtor, majs och paprika samt ytterligare mer färsk dill. Dra lite svartpeppar och flingsalt över precis innan servering. Vill man kan man även pressa lite färsk citron över!
Med kikärtsmjöl som bas och tillsammans med fiberhusk blir den här omeletten krämig och god. Ostig smak från näringsjäst och en äggliknande smak från svart salt. Fylld med goda och färgglada grönsaker och dill.
De frysta grönsakerna från Apetit behöver inte värmas innan de rörs ner i smeten. Tiden i stekpannan gör dem perfekt tillagade.