Go Back
+ servings
Vegansk omelett
Print Pin
Inga betyg än

Vegansk omelett med grönsaker och dill

Måltid Frukost, Lunch, Middag
Tag apetit, omelett, vegansk omelett, vegetarisk omelett
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Veganskt, Vegetariskt
Servings 2

Ingredienser

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk näringsjäst
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm svart salt
  • 1 nypa salt
  • färsk dill i önskad mängd
  • 3 dl Apetit ärtor-majs-paprika
  • 2 dl vatten

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner 2 dl av de frysta grönsakerna samt vätskan. Låt smeten svälla i ca 5 min.
    Vegansk omelett
  • Hetta upp olja eller margarin i en stekpanna. Klicka ut smeten och bred ut den i stekpannan till en lagom stor omelett. Stek på medelhög värme på båda sidor.
  • Tillaga 1 dl Apetit ärtor-majs-paprika enligt anvisning på påsen.
  • Servera omeletten med en klick vegansk majonnäs eller crème fraîche, kokta ärtor, majs och paprika samt ytterligare mer färsk dill. Dra lite svartpeppar och flingsalt över precis innan servering. Vill man kan man även pressa lite färsk citron över!