Utmana dig själv med Action Run 2018 – årets häftigaste träningsupplevelse!

Action Run

Lever du för fysiska och mentala utmaningar? Vill du ha riktigt roligt på vägen? Då är det hög tid att göra en anmälan till Action Run 2018 – ett av Sveriges största OCR/ hinderbanelopp!

Med tusentals deltagare och åskådare i fem städer, är Action Run en folkfest i framkant som samlar både elitidrottare och vardagsmotionärer.

Som deltagare går det att välja mellan två svårighetsgrader, 5 eller 8 km med 30 respektive 40 egenhändigt tillverkade hinder. Självklart finns det också möjlighet att delta och tävla som företag, vilket närmare 1500 medarbetare valde att göra under förra året, och den 22 september är det dags igen – då intar Action Run Stockholm.

actionrun

Vad är då OCR?

OCR har sina rötter i militär träning och fokus på styrka, smidighet och snabbhet.
Med tekniskt svåra hinder som varvas med löpning kräver OCR såväl psykisk som fysisk uthållighet. Att klättra, åla, balansera och svinga sig fram i armarna sätter hela kroppen på prov. Sedan den första OCR-tävlingen genomfördes 1987 i England har också intresset för hinderlopp ökat lavinartat.

Varför just Action Run?

Vi frågade pratade med arrangören Tomas Ahremark  om vad det är som gör Action Run så speciellt:

– Det finns egentligen bara positiva saker att säga om Action Run. Alla älskar det.  Sedan har du ju hela hälsoaspekten i det. Nyttan med att ha hälsosam personal till exempel. Att göra något tillsammans. Skratta och ha kul.

Ni tillverkar alla era hinder själva. Varför?

– Den här typen av hinder finns ju liksom inte att köpa i affär. Vi har en egen, särpräglad stil med svart trä och orange spännband. Man skall se och känna tydligt att samtliga hinder är Action Run. För oss som arbetar med det här, äter , sover och andas Action Run dygnet runt är det förstås jätteviktigt.

Det och att det skall vara roligt och lustfyllt, vilket Tomas Ahremark betonar flera gånger under samtalet. Han berättar också om Skolkampen, som just nu lanseras. Ett projekt i samarbete med grundskolorna med syftet att inspirera högstadieelever att röra på sig mer, må bättre. Ja, vinsterna är många, vilket såklart driver och motiverar Tomas ytterligare.

– Det har hänt att folk har kommit fram och tackat mig i efterhand. För att Action Run blev en milstolpe för dem, som förändrade deras liv. Det är sådana saker som gör allt arbete mödan värd.

Mer information kring Action Run och anmälan hittar du här!

 

Text: Jennie Nysted Frilansskribent och gruppträningsinstruktör

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.