Undvik dålig hållning och andra hälsobovar på hemmakontoret

Dålig hållning, huvudvärk och trötthet – några av många negativa hälsoeffekter hemmakontoret kan orsaka. Här är 4 tips som kan hjälpa dig till ett hälsosammare jobb hemifrån.

Höj- och sänkbara bord, ergonomiska sittplatser och regelbundna rörelsepauser – när många arbetar hemifrån är det saker som tillhör det förgångna. Allt fler upptäcker nu konsekvenserna av det, som en dålig hållning, ryggvärk, stelhet, trötthet, huvudvärk och mycket mer. Det finns som tur är en hel del knep för att förbättra hälsan även för dig som jobbar hemifrån.

4 tips för att undvika dålig hållning och andra hälsobovar på hemmakontoret

1. Rör på dig

För många innebär jobb hemifrån också en mer stillasittande livsstil, inte minst för att du sällan behöver förflytta dig mer än några meter för att komma till arbetsplatsen. Fysisk aktivitet är dock viktigt för både kroppen och knoppen, så se till att regelbundet röra på dig även när du jobbar hemifrån.

2. Tänk på belysningen

Många underskattar effekten av rätt belysning, speciellt på hemmakontoret. Om det är för mörkt riskerar du exempelvis att bli extra trött eftersom ögonen måste anstränga sig onödigt mycket. Se också till att du inte blir bländad av någon ljuskälla när du kollar in i skärmen, eftersom det kan resultera i huvudvärk.

3. Sätt gränser

När du jobbar hemifrån är det lätt hänt att arbetstiden och fritiden flyter ihop eftersom du rent fysiskt aldrig lämnar kontoret. Följden blir att du aldrig känner dig helt ledig. Om du aldrig kan koppla av och släppa jobbet riskerar du att bli spänd och stressad, samtidigt som du får mindre gjort när du väl arbetar.

4. Bli av med dålig hållning

Backzter - Dålig hållning

Smart hjälp mot dålig hållning

Det kan låta enkelt att ”bara sträcka på sig”, men de flesta som har försökt komma till bukt med dålig hållning har nog märkt att det är betydligt svårare än det låter. Plötsligt står man ofta där med en gamnacke och bananrygg igen. Som tur är finns det hjälp att ta till som gör det enklare och bekvämare att bli av med dålig hållning.

Backzter är ett riktigt smart hjälpmedel du kan använda dig av. Det är en väst som håller tillbaka dina axlar och ger dig stöd så att du får hjälp att korrigera din hållning. Den har bekväma, vadderade axelremmar och är så diskret att du kan använda den under tröjan utan att det syns.

Bäst av allt är att den inte bara hjälper dig när du använder den, utan också på lång sikt. Genom att använda den en stund varje dag skapar du ett långsiktigt muskelminne så att du får en bättre hållning även när du inte använder västen.

▶︎ Läs mer och beställ din egen hållningsväst från Backzter här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.