Är du sugen på något enkelt, gott och stämningsfullt i juletid? Då ska du göra ugnsbakad saffransgröt, snabbt och smarrigt till din frukost eller mellanmål.
Unna dig det lilla extra till frukost eller mellanmål i form av en smakrik saffransgröt! En värmande och lyxig start på dagen som även ger dig viktiga byggstenar i form av protein. Går dessutom fint att variera med kanel, kardemumma eller annan smaksättning du gillar. Kanske kokos och kakao? Du bestämmer, men oavsett vad du föredrar så tveka inte att testa detta recept på saffransgröt som vi tackar Julia Samuelsson för.
Ugnsbakad saffransgröt med boost av protein
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 ägg
- 100 gram vaniljkvarg
- 2 msk kasein med vaniljsmak
- 1 msk stevia sötströ
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 kuvert saffran
- 1 liten nypa salt
Så här gör du:
- Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- Häll smeten i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter.
- Toppa gröten med nått du gillar, förslagsvis keso, bär, vaniljkvarg eller sylt?
Ugnsbakad saffransgröt
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 ägg
- 100 gram vaniljkvarg
- 2 msk kasein vaniljdrömmar
- 1 msk stevia sötströ
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 kuvert saffran
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- Häll smeten i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter.
- Toppa gröten med nått du gillar, förslagsvis keso, bär, vaniljkvarg eller sylt?
Smaklig spis och glöm inte och följa Julia Samuelsson för fler goda hälsorecept!