Ugnsbakad gröt med blåbär – recept från Karins kök

ugnsbakad gröt

Gör din frukost lite festligare med ugnsbakad gröt istället för att koka i kastrull. Gratinerad i ugnen påminner smaken om varm smulpaj, men med samma näringsvärde som havregrynsgröt med bär, ägg och kvarg. Lika enkelt som gott recept från Fitness & Hälsa-Karin Axelssons kök.

Om “frukosten är dagens viktigaste måltid” vill vi såklart att den innehåller alla viktiga ingredienser – smidighet, näring och njutning. Det gör ugnsbakad gröt, naturligt sötad med banan och med fördel serverad med vaniljkvarg. God, fullproppad med nyttigheter och mättande.

Den här frukosten kan du även förbereda kvällen innan, för att enkelt sätta in i ugnen på morgonen. Här smaksatt med blåbär, men experimentera gärna med andra bär eller frukter du gillar. Några förslag är hallon, äpple och kanel eller varför inte rabarber?

Ugnsbakad gröt med blåbär – recept från Karins kök

Ingredienser, 2 portioner:

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • en nypa kanel
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • en knapp dl kvarg
  • en näve blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
  4. Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
  5. Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

ugnsbakad gröt

Receptet är skapat av Karin Axelsson som driver hälsobloggen Fitness & HälsaDär kan du hitta mer inspiration och pepp till ett hälsosamt liv!

cheesecake

Skriv ut recept
Ugnsbakad gröt med blåbär
ugnsbakad gröt
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Frukost, Mellanmål
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
måltid Frukost, Mellanmål
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
ugnsbakad gröt
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
  4. Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
  5. Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras