Gör din frukost lite festligare med ugnsbakad gröt istället för att koka i kastrull. Gratinerad i ugnen påminner smaken om varm smulpaj, men med samma näringsvärde som havregrynsgröt med bär, ägg och kvarg. Lika enkelt som gott recept från Fitness & Hälsa-Karin Axelssons kök.
Om ”frukosten är dagens viktigaste måltid” vill vi såklart att den innehåller alla viktiga ingredienser – smidighet, näring och njutning. Det gör ugnsbakad gröt, naturligt sötad med banan och med fördel serverad med vaniljkvarg. God, fullproppad med nyttigheter och mättande.
Den här frukosten kan du även förbereda kvällen innan, för att enkelt sätta in i ugnen på morgonen. Här smaksatt med blåbär, men experimentera gärna med andra bär eller frukter du gillar. Några förslag är hallon, äpple och kanel eller varför inte rabarber?
Ugnsbakad gröt med blåbär – recept från Karins kök
Ingredienser, 2 portioner:
- 2 dl fiberhavregryn
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
- en nypa kanel
- 2 ägg
- 1 banan
- en knapp dl kvarg
- en näve blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
- Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
- Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Receptet är skapat av Karin Axelsson som driver hälsobloggen Fitness & Hälsa. Där kan du hitta mer inspiration och pepp till ett hälsosamt liv!
Beställ din dagliga boost från Naked JuiceBar mer enkelt än någonsin i appen HÄR
Ugnsbakad gröt med blåbär
Ingredienser
- 2 dl fiberhavregryn
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 nypa kanel
- 2 st ägg
- 1 st banan
- 1 dl kvarg
- 1 dl blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
- Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
- Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Yummie, perfekt som en enkel lunch också 👍👌
Precis! Kul att du gillar receptet 🙂