Mer thaimat i lunchlådorna! PT-Lisa tipsar om ett recept som du kan ta inspiration av till att få mer Asien i din mat. Fisken kan bytas ut mot sojastrimlor eller kyckling till exempel!
Något jag verkligen vill bli bättre på är att laga mer asiatisk mat. Älskar att äta asiatiskt ute, men lagar det väldigt sällan hemma – det är ju så lätt att fastna i rutiner och laga sina standardrätter om och om igen, istället för att söka inspiration till att testa något nytt.
Tänker att jag börjar enkelt, och improviserade därför den här fiskgrytan med thai-influenser:
Thaigryta med fisk & glasnudlar, 2 portioner
2 vita fiskfiléer
2 dl kokosmjölk
1/2 msk röd currypasta
Ett par cm färsk ingefära
Wokgrönsaker
Mushroom soya, mängd efter smak
2 portioner glasnudlar
Fräs på wokgrönsakerna i lite kokosolja i en gryta, tillsätt kokosmjölk, ingefära & currypasta. Skär fisken i mindre bitar och lägg i grytan. Låt puttra tills fisken är klar, ca 7-10 min. Smaka av med soya. Servera med kokta glasnudlar.
Perfekt matlåde-mat.., Här är fisken utbytt mot sojastrimlor!
Text: Lisa Johansson som bloggar här.