Teknik i overhead squat

Teknik i overhead squat

SportHälsas squat challenge fortsätter och nu har det blivit dags för ännu en utmaning – overhead squat!

Under hela juni har SportHälsa en egen Squat challenge, där det varje dag kommer en ny challenge på sporthalsa.se som du ska köra. Nu är det dags för vår sjunde utmaning – overhead squat! Det här är en övning som ställer stora krav på benstyrka, skulderstabilitet och bålstyrka.

Utförande: Ställ dig i startpositionen för squats, med skivstången på raka armar som du ser i videon. Sätt dig ner i en squat med stången under kontroll på raka armar under hela övnigen. Försök komma ner i en djup squat och vänd upp igen – med stången på raka armar hela tiden. Välj en lätt vikt i början då tekniken är svår om du är ovan. 

Dagens Squat challenge: Overhead squat med skivstång –  10 x 5 på med en vikt som är ganska komfortabel så att du inte skadar dig då övningen är svår. Vila 1 minut emellan. Addera till din träning eller kör det som ett separat mini-pass. 

Följ SportHälsa på Facebook för att hänga med i vår challenge. Vi garanterar att du kommer vara rejält mör i ben och rumpa efter varje session! I morgon kommer nästa challenge!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras