Sveriges största Yogafestival på Ängsbacka 21-27 juli

Sveriges största Yogafestival på Ängsbacka 21-27 juli

Sveriges största yogafestival ligger i Värmland. Flera hundra samlas för att yoga tillsammans på Ängsbacka. Öppenhjärtiga möten, hälsomaten och vacker natur lockar människor att ständigt komma tillbaka.

ERBJUDANDE

SportHälsas läsare får 10 % rabatt på Ängsbacka Yogafestival 21-27 juli. Värde 520 kronor! Uppge koden SPORTHALSA när du bokar.

Läs mer om festivalen här.
Titta på festivalprogrammet här.

– Because yoga really works, säger Lin Holmquist, koordinator för Ängsbacka Yogafestival, om det stora och ständigt ökande intresset för yoga. 

Till Ängsbacka Yogafestival kommer en rad svenska och internationella lärare för att hålla yogapass i olika traditioner från morgon till kväll.  På programmet finns till exempel kundalini, ashtanga, hatha, iyengar, vinyasa, sama, yin och anakulana yoga. Under den veckolånga festivalen kan både nybörjaren och den erfarne utövaren upptäcka nytt och bli inspirerad.

– Till exempel i akroyoga och partneryoga kan du utforska roliga sätt att göra yoga tillsammans med andra, säger Lin.

Dessutom innehåller programmet en mängd workshops som lär ut nya tekniker för att slappa av och öppna upp. De mest erfarna lärarna hjälper dig att via yoga komma i kontakt med kroppens egen intelligens, upptäcka nya sätt att hitta optimal anpassning, förbättra fysisk kondition och livsenergi.

Internationell mat för yogis
Under Yogafestival turas tre kockar om att laga näringsrik mat för att stödja den yogande kroppen.

 Ledordet är sattvisk mat, det vill säga att den ska vara lättsmält och ge energi, säger Kalle Hultmark som för många är favoritkocken med många Ängsbackafestivaler bakom sig. 

Maten är vegetarisk och till 95 procent ekologisk. Under Yogafestivalen serveras både varm, lagad mat och raw food. Måltiden ska ge prana det vill säga livsenergi. Bröd och ost är därför borttaget från menyn och det mesta är glutenfritt.

– Maten ska vara lätt för kroppen att ta upp och vacker att se på. Det ska vara mycket färger! Vi serverar många sallader och till frukost erbjuder vi energigivande bärsmoothies, säger Kalle.

Luncherna tar dig till olika länder i Asien och Nordafrika. Kalle kryddar gärna med kanel, spiskummin, kardemumma, gurkmeja och ingefära.

– Kryddor påverkar matsmältning och är balanserande för kroppen på olika sätt, säger han.

Den som ändå vill ha en macka eller något sött kan finna sitt lystmäte i Cafét som har ekologiska bakverk och raw food-desserter på menyn. Cafét är hjärtat på festivalen, den naturliga platsen för att mötas.

Barnpassning
Yogafestivalen passar hela familjen. Under festivalen ordnas många aktiviteter i Kid´s Camp som fungerar som ett dagis så att föräldrar kan gå på yoga eller workshops på egen hand.

Den vackra och fridfulla omgivningen med ängar, sjöar och skogar som Ängsbacka erbjuder skapar en stödjande atmosfär för den som vill fördjupa sig i yogan. Det är lätt att ta en paus från festivalen för en promenad eller jogging i skogen.

Personlig utveckling
Yoga ger en smidig och stark kropp. På yogamattan möter man också sig själv, vilket allt fler upptäcker. På Ängsbacka finns många chanser att uppleva mer av livet och få nya insikter om sig själv, bland annat i sharingen, de små samtalsgrupper som alla deltagare ingår i. Dans, sång och levande musik finns på schemat, liksom Open Stage Yoga där vem som helst kan gå upp och leda ett kortare pass. I år är Yogafestivalens tema Share Your Gift och den som vill leda ett längre pass i yoga, dans eller meditation är välkommen att göra så. Musiker kan ta med instrument och hoppa in i trädgårdsbandet.

 När vi upptäcker våra gåvor kan vi fira dem genom att dela dem med andra, säger Lin Holmquist.

Läs mer om festivalen här.
Titta på festivalprogrammet här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.