Styrketräning hemma på ny nivå – övningar och redskap

styrketräning hemma

Har du fastnat för hemmaträning men tröttnat på rena kroppsviktsövningar? Vill ha omväxling eller nya utmaningar och nya resultat? Här guidar vi dig med ett helkroppspass och redskap som tar din styrketräning hemma till nästa nivå.

Om vi ska se EN positiv sak med Covid-19 – styrketräning hemma har blivit hett. Fler har fått upp ögonen för hur smart och smidigt det är att träna hemma, utan tidsåtgång för transport eller ens ombyte. Ett par övningar medan maten står i ugnen eller när dina barn kommit i säng är både tidseffektivt och kan ge dig precis lika bra resultat som på ett offentligt gym. Det största hindret är ofta brist på motivation.

Ta din styrketräning hemma till nästa nivå

Vill du förnya dig med något som lockar till träning? Som utmanar kroppen på nya sätt och därmed ger dig nya resultat? Nedan och framöver kommer vi ge dig träningsprogram med några utvalda redskap från LivingSport A/S som vi gillar extra mycket. Det första är ett helkroppspass för styrketräning hemma med 5 effektiva övningar.

Upplägg: Jobba 4 x 12 repetitioner per övning, alternativt 4 x 45 sekunder per övning med 15 sekunders vila mellan varje set.

Styrkepass hemma – 4 smarta övningar och redskap

Styrketräning hemma

1. Knäböj med sidospark

Vad? Tränar rumpa, lår och muskler kring höften.

Hur? Kom ner i en djup knäböj med ditt miniband spänt runt vaderna. Upp igen med kraft från rumpa och lår. Sparka åt ena sidan med hjälp av utsida lår, rumpa och muskler i höften. Ner i knäböj igen och upprepa åt andra hållet.

Redskap? Adidas Mini stretchband kan användas för att ge extra motstånd till din träning utan att du behöver använda vikter. Säljs som ett set med 3 st band med olika motstånd (lätt, medium, hårt). Pris per set: 175 kr.

2. Djupa armhävningar

Vad? Tränar bröst, axlar, triceps, core.

Hur? Välj bredd mellan dina push-up bars, smalare för att jobba mer med triceps, bredare för mer bröstträning. Aktivera dina coremuskler så att kroppen blir “rak” som en planka enligt bilden. Jobba så djupt du kan och tryck dig upp till utgångspositionen.

Redskap? Adidas Push up Bars som kan används vid olika typer av armhävningar med ett behagligt grepp. De väger lite, är enkla att ta med dig och har en greppfast yta som ger ett säkert grepp så att du inte glider med händerna under träningen. Pris: 219 kr.

3. Chins

Vad? Tränar rygg, biceps, core.

Hur? Välj bredd och fattning mellan händerna. Brett med knogarna bakåt (pull-ups) för mer fokus på breda ryggmuskeln, smalt med knogarna framåt (chins, se bilden) för mer träning av biceps. Dra dig upp tills hakan är över räcket, eventuellt med hjälp av ett längre gummiband eller att du hoppar upp, bromsa farten med hjälp av musklerna i ryggen och biceps på vägen ner.

Redskap? TITAN LIFE Doorway – en dörrtrapets som du kan använda för att träna chin-ups. Dörrtrapetsen spänns fast i dörröppningen och blir ett praktiskt sätt att träna chins med hemma. Pris: 229 kr.

Styrketräning hemma

4. Maghjulet

Vad? Hela magen och coremusklerna, med bonus till bröst, axlar och armar.

Hur? Stå på knä – eller tå om du orka – med ett fast grepp och handtagen och aktiverade magmuskler. Rulla hjulet framåt så långt du orkar med bibehållna aktiverade magmuskler och där du även klarar att vända tillbaka.

Redskap? Adidas Ab Wheel som på ett utmanande och effektivt sätt tränar magmuskulaturen, ger stabilitet och styrka i kroppen. Pris: 199 kr.

▶︎ Hitta dina redskap från Adidas här och från TITAN LIFE här

Om LivingSport A/S

LivingSport A/S grundades 2006 och levererar professionell träningsutrustning i hela Norden. Företaget är en del av koncernen Fitness & Healtcare Group som består av MedicSportFitness Solutions och Proterapi. Med ett brett utbud av återförsäljare är de ständigt i framkanten av fitnessindustrins trender.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras