Starta året med ny energi – unna dig en Detoxweekend på TanumStrand

Blev det för mycket av det goda under högtiderna? Det är helt ok ibland, precis som en renande och uppfriskande detoxweekend vid havet. Den 25-27 januari kan du rensa kroppen samtidigt som du hämtar ny kraft och energi på Tanumstrand.

Det finns många anledningar att detoxa. De flesta upplever mer energi, mer glädje, ökad ämnesomsättning, starkare immunförsvar, och även att orken och motivationen kommer tillbaka.

Kostutsvävningar i form av dignande julbord och nyårsfester, gör tillsammans med andra negativa livsstilsfaktorer att vi samlar slaggprodukter i kroppen. Det kan leda till både extrakilon och negativa hälsoeffekter.

– Det kan finnas en mängd olika tecken på att man är i behov av en detox. Exempel kan vara trötthet, diffus värk, sömnproblem eller huvudvärk, säger Åsa Engman som varit med och skapat helgens program tillsammans med sin syster Lena Engman och Charlotta Dyall.

Under tre dagar kommer du kunna koppla av, andas frisk havsluft och njuta av en inspirerande detoxweekend – fylld med hälsosam och ekologisk mat, juicer, yoga, träning, spa-ritual, bad och renande promenader längs havet.

De fem elementen

Helgen bygger på läran om de fem elementen – trä, eld, jord, metall och vatten. Varje element är kopplad till särskilda organ i kroppen och speciella känslor.
– Gästerna kommer få fylla i ett formulär som kan ge en insikt i vad just din obalans sitter. Sedan kan man börja jobba med hur man äter och rör på sig, under de olika årstiderna, säger Åsa.

Förutom massa stärkande träning och lugnande avkoppling, serveras det mat enligt de olika elementen och man kommer få enkla tips och recept som ger en grön vardagsboost.

Under vintern tycker jag man ska tillåta sig mycket vila, frisk luft, dagsljus och lugnare träning. Hellre satsa på näring och att få i sig mycket grönt och varm mat. Sedan så brukar det alltid vara lättare att tillföra än att ta bort. Börja med det lilla, det som du känner att du klarar av. Kanske är det en grön drink på morgonen? Det viktigaste under denna helgen är att du ska bli inspirerad till en hälsosam start på 2019, säger Åsa Engman.

Vad du får under Detoxweekend på TanumStrand

  • Föredrag, Yoga, meditation och träning
  • Frukost, mellanmål på lördag och söndag (De fem elementen)
  • Lunch på lördag och söndag  (De fem elementen)
  • Middagsbufféer fredag och lördag  (De fem elementen)
  • Hotellogi i dubbelrum, fredag – söndag
  • Exklusiv stund på SPA med ritual (De fem elementen)
  • Klipp-promenad längs havet

Ge det nya året en fräsch och renande start för både kropp, sinne och själ.  Läs mer om denna magiska helg på tanumstrand och de fem sinnena här. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras