Squat challenge – dag 15. Squat med Y-fly

Squat challenge – dag 15. Squat med Y-fly

Så här inför sommaren är det många som vill toppa formen lite extra. Under SportHälsas Squat challenge får du ta del av de grymmaste övningarna för ben och rumpa under hela juni. Utmaning nummer 15 tar på både över- och underkropp!

Vill du få starkare ben? Då finns det ingen bättre övning än squats! SportHälsas Squat challenge hjälper dig mot starkare ben med de bästa varianterna på squats och nu har det blivit dags för challenge nummer 15 som likt den förra utförs med en TRX! Perfekt på semestern eller att göra hemma alltså!

Uförande: Greppa din TRX och backa bakåt så pass långt att armarna är helt raka när du håller i den. Kliv framåt så fötterna är rakt under TRX:ens handtag. Utför en squat enligt videon och kom upp till samma stående position. Väl där drar du med raka armar bakåt, uppåt och med dem lite vinklade utåt – så du formar ett Y med kroppen. Håll emot långsamt tillbaka och upprepa samma rörelser. Vill du göra övningen svårare kliver du fram längre så att du lutar mer med kroppen. På så vis kommer dragmomentet att bli tyngre. 

Dagens Squat challenge: Utför 15 x 4 Squat med Y-fly. Vila cirka 1 minut mellan seten. Addera till din träning eller kör det som ett separat mini-pass.  

Följ SportHälsa på Facebook för att hänga med i vår challenge. Vi garanterar att du kommer vara rejält mör i ben och rumpa efter varje session! I morgon kommer nästa challenge!

Om du gillade den här artikeln bör du även spana in dessa: 

► 5 vanliga missar vid knäböj
► Så gör du knäböj – rätt teknik och utförande
► Styrkeövningar för starkare ben och rumpa
► 8 veckors träningsprogram med basövningar
► Styrkeövningarna som gör dig till en bättre löpare
► Veckans träningsövning: Armhävningar
► 4 övningar för ökad rörlighet i höft och fotled

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.