Sporthälsa testar Flowgun pocket – massagepistolen som ryms i din ficka

En välgörande massagepistol som ryms i din ficka? Javisst låter det lite för bra för att vara sant, men faktum är att nya Flowgun pocket fungerar precis så. Här berättar vi mer.

Sporthälsa har tidigare skrivit om fördelarna med att använda en massagepistol Nu har vi testat Flowgun pocket, den senaste modellen från Flowlife som enkelt ryms i din ficka, handväska eller träningsbag.

Det här är Flowgun pocket

Flowgun pocket är en sprillans ny massagepistol som i dagarna lanserats av Flowlife, sedan tidigare finns även Flowgun och Flowgun Go. Det som utmärker Flowgun pocket är den behändiga och mobila storleken, som gör det enkelt att behandla var du än befinner dig, pistolen levereras också i en snygg väska, perfekt för dig som reser mycket. Massagepistolen har tre arbetslägen/RPM-levels och fyra munstycken för att möta flera olika användningsområden och är enkel att hantera.

Så gick testet till

Sporthälsa har testat samtliga av Flowgun pocket´s munstycken och arbetslägen. Vi har utfört behandlingarna både ensamma och i sällskap. 

Sporthälsa testar Flowgun Pocket

1. Triggerpunktsbehandling

Med regelbunden träning kommer spänningar och muskelknutar. Även stress i vardagen kan ställa till det och generera i spända käkar, axlar till molande huvudvärk. Genom att placera Flowgun pocket mot det specifika problemområdet kan du effektivt behandla dina triggerpoints och lösa upp spänningarna.

Vi behandlade insidan av axeln samt skulderbladet med hjälp av kulspets-munstycket några timmar efter spinning- respektive styrkepass. Det gick bra att göra själv och var lätt att komma åt, tack vare Flowgun pocket´ s långa handtag.

Vi körde Flowgun pocket på det första RPM-läget och kände att pistolen verkligen jobbade. Efteråt kändes axeln såväl som rörligheten bättre.

Munstycke: Kulspets
RPM-level: 1

Flowgun pocket

2. Behandling av bindväv och muskler

Som träningsfrälst gör kombinationen av hård träning, täta pass och begränsat med vila att muskler och fascia lätt blir stela. Och vad är då fascia?

Runt muskler och vävnad sitter det som kallas fibrös bindvävshinna, eller bindväv. Som namnet skvallrar om är bindvävens främsta uppgift att binda och väva samman muskler och muskelgrupper, liksom hålla dem på plats under muskelkontraktion. Med regelbunden behandling håller du bindväven mjuk och slipper stela muskler.

Vi testade den hårda silikonhatten över vader och säte, några timmar efter konditionsträning. Denna gång med en partner som kunde sköta Flowgun pocket, för optimal avkoppling. Vi inledde med arbetsläge 1 och gick sedan över till 3.

Det kändes verkligen som en riktig massage under behandlingen utan att man behövde trycka munstycket särskilt hårt mot behandlingsområdet. Vi testade även samma typ av behandling på framsida lår, ensam, med ett liknande resultat. Låren kändes mjukare efter bara efter en behandling.

Munstycke: Silikonhatten
RPM-level: 1-3

Flowgun pocket

3. Behandling av känsliga områden

Alla ömma punkter är inte knutar, men de kan ändå göra riktigt ont om man går på för hårt. Vi testade därför det runda och mjuka silikonmunstycket vid ryggslutet, där det ofta blir spänt efter en dag framför datorn.

Här är varvtalet något av en smaksak, men när vi prövade att behandla oss själva, sittande, kändes det andra varvläget mest effektivt. Vi testade även att ta hjälp av en partner och stannade då vid det första läget.

Det kändes som att Flowgun verkligen gick på djupet. Efter behandlingen kändes det precis som när man lämnar salongen, avslappnat och lite mörbultat, på ett bra sätt.

Munstycke: Det runda silikonhuvudet
RPM-level: 2

Flowgun pocket

4. Behandling av större områden

Om man bortser från spänningar, knutar och ömmande muskler har massage förstås också en avslappnande och lugnande effekt. Den som återkommande ber sambo och vänner om massage eller själv masserar andra, vet att man snabbt blir trött i armar och händer vid behandling av större områden.

Vi testade att använda det gaffelliknande munstycket eftersom det ger dubbel effekt. Vi började med att behandla hela ryggen, då med hjälp av en partner, men testade även att köra gaffeln över lår och baksida vad, då på högsta arbetsläget. Massagepistolen jobbade på ordentligt och det ömmade lite i början.

Känslan med det här munstycket är att cirkulationen ökar och att det blir varmt och mjukt.

Munstycke: Gaffel
RPM-level: 3

Så här tycker Sporthälsa

En massagepistol kan inte ersätta den exakta känslan av en klassisk massage med mänsklig kontakt, men är verkligen ett fullgott alternativ. Passar perfekt för dig som lever ett aktivt träningsliv eller vill unna dig en stunds återhämtning och avkoppling. Flowgun pocket är prisvärd, smidig och effektiv. Det är dessutom enkelt att byta ut de olika munstyckena och batteriet håller länge. Ett stort plus är också att det krävs ytterst lite tryck från användaren för att få önskad effekt av behandlingen, liksom att det är lätt att komma åt de olika behandlingsområdena. Ljudet av massagen är surrigt, men stör inte.

▶︎ Läs mer om Flowlife och hitta din massagepistol här.

Text: Jennie Nysted

1 Comment

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.