SportHälsa testar: BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple

BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple

Annons för BUY THE BOX

Sugen på något nytt och gott att dricka? Vi har testat BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple och berättar både om alla bra egenskaper du får i dig av tranbär och granatäpple, samt bjuder dig på ett smakutlåtande.

Ett smidigt sätt att få i sig lite extra vitaminer är genom drycker som både smakar gott, släcker törsten och fyller dig med energi, som BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple. Här får du i dig nyttigheter från det nordiska superbäret tranbär, sprängfyllt av C-vitamin och antioxidanter och har de senaste åren uppmärksammats för sin goda smak och härliga färg. Dessutom en annan röd frukt, granatäpple, som smakmässigt blir en kanonkombination ihop med tranbär. Den runda frukten har rubinröda kärnor med ett skyhögt innehåll av flavonoider.  

Innehållet i BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple

Tranbär

Tranbär är en art i blåbärssläktet som är en lågväxande växt som återfinns på tuvor ute på öppna mossar och myrar. De röda bären är något större än lingon och mognar sent på hösten, enligt folktro så blev bären allra godast om man plockade dem efter den första frosten. Tranbär har en syrlig och frisk smak, som påminner om lingon men är intensivare. Av tranbär kan man bland annat göra saft, sylt, gelé och likörer. Det röda bäret har ett högt innehåll av vitamin B, E och K samt mineralerna järn, magnesium, kalcium och kalium.  

Granatäpple

Ursprungligen kommer granatäpplet från Asien men spreds till områden runt medelhavet. Idag växer granatäpplet fortfarande vid medelhavet och går även att plantera i kruka. I antikens Grekland var granatäpplet en symbol för gudinnor som Afrodite och Demeter och det omnämns i både Bibeln och Koranen. Med sin vackra yttre och syrliga och söta smak är granatäpplet en mångsidig kompis i köket, strö den över en sallad eller sprinkla den över yoghurten. Den passar även bra att använda till rätter från mellanöstern. Dess syrliga och krispiga textur har en enorm mångsidighet så bara fantasin sätter stopp för dess användningsområden. Näringsmässigt innehåller granatäpple kalium, betakaroten och C-vitamin. 

▶︎ Läs mer om BUY THE BOX BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple här!

BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple

SportHälsa testar: BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple

Så tycker vår recensent Lisa:    

”Juicen har en distinkt doft av tranbär, om dominerar smaken men jag kan ana granatäpplet i bakgrunden. Juicen har en hög syra och en liten sötma i eftersmaken. Färgen är ljusröd och en lätt krona av skum bildas när jag häller upp den.

Även om juicen har en hög syra så tycker jag att smaken är god och angenäm. Den är mindre söt än andra transbärdrycker som jag har smakat och har en typiskt “nyttig” smak men utan att kompromissa med drickbarheten. Jag har druckit juicen precis som den är och som måltidsdryck utspädd med vatten. Jag tycker även att den funkar toppen som sportdryck under ett träningspass när jag vill ha lite mer smak innehållet i min vattenflaska. Tranbär & Granatäpple har en god och frisk smak som jag verkligen uppskattar, en toppendryck att njuta av en varm sommardag eller bara när du vill pigga upp ditt vätskeintag.”  

/Lisa Orander

▶︎ Här hittar du BUY THE BOX BUY THE BOX Tranbär & Granatäpple!

Fler relaterade lästips:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.