SportHälsa testar funktionsjuice: BUY THE BOX Rödbeta – så tyckte vi

rödbetsjuice BuyThe Box Rödbeta

* Innehåller reklam för BUYTHEBOX *

Funktionsjucie har ökat i popularitet de senaste åren och vi på Sporthälsa förstår varför. Det är inte bara gott, utan är ett nyttigt och smidigt tillskott till din vardagliga kost. Men vilka är fördelarna och vilken juice ska du satsa på? Här utvärderar vi en.

Rödbetan är en klassisk svensk rotfrukt som de senaste åren har blivit allt populärare att både äta och dricka i form av funktionsjuice på grund av dess höga innehåll av vitaminer och prestationshöjande egenskaper. Rödbetan har blivit en populär ingrediens på såväl exklusiva restauranger som i kakor och bakverk. Att juica rödbetor har blivit ett annat populärt inslag på frukostbordet. Men för att få en boost av rödbeta behöver du varken juica eller skala dina egna rödbetor, plocka bara upp en BUY THE BOX rödbeta, häll upp i ett glas och njuta. Ett smidigt sätt att få i dig bra näring när tiden är knapp, som dessutom räcker längre och är snälla mot klimatet.

Näringsmässigt är rödbetan en riktigt hjälte då den innehåller stora mängder av järn, C-vitamin, B-vitamin och kalium. Rödbetsjuice är mycket populärt hos idrottare då det höga innehållet av nitrit och nitrat omvandlas till kväveoxid i kroppen vilket utvidgar blodkärlen och kan bidra till ett lägre blodtryck och högre syreupptagning i blodet.

 funktionsjuice

SportHälsa testar: funktionsjuice med rödbeta från BUY THE BOX

Smakbetyg: 4 av 5 

“Jucien har en fräsch balanserad smak där rödbetas jordighet inte tar över.”

Så tycker Sporthälsas recensent Lisa: 

Jag tycker att juicen både ser god ut och har en god smak. Den har en vackert mörkt rubinröd färg som pigggar upp vilken grå morgon som helst! Juicen har en frisk och tydlig smak av rödbeta, men utan den klassiska lite jordiga ton som många andra rödbetsjuicer jag har provat innnan har haft, vilket är ett stort plus!

Med andra märken har jag behövt tillsätta lite citron eller lime för att balansera upp smaken, men det behövs inte alls här. Jag tycker att rödbetsjuicen har en bra balans utan att rödbetan tar över. I morse blandande jag ner rödbetsjuicen i min smoothie för att få en extra grönsaktsboost redan på morgonen, det kan jag verkligen rekommendera. Fler tips är att dricka den kylskåpskall eller i en smoothie med banan och hallon.

/Lisa Orander

▶︎ Här hittar du Buy The Box Rödbeta!

Fler relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa