Spin of Hope – Sveriges största spinningevent

Spin of Hope - Sveriges största spinningevent

28 mars 2015 är det åter dags för Sveriges största spinningevent, som dessutom handlar om mycket mer än bara cykling inomhus. Spin of Hope står för gemenskap, friskvård och inte minst att göra gott för ett välgörande ändamål – Barncancerfonden.

Spin of Hope

 

Ett lag består av 1-12 personer och kan bildas i klubben, kompisgänget eller bland jobbarkompisarna. Kostnaden är 1500 kr per lag, eller 3000 kr för en Guldcykel. Det finns även möjlighet att köpa enstaka drop in-platser på många av anläggningarna. De insamlade pengarna går direkt till Barncancerfonden som fördelar dem mellan de sex medverkande barncancerföreningarna. Alla deltagande anläggningar och lag hittar du på www.spinofhope.se

 

Spin of Hope går ut på att du tillsammans med vänner eller arbetskamrater håller igång en spinningcykel i 12 timmar. Arrangemanget genomförs tillsammans med ett stort antal träningsanläggningar runt om i Sverige men du behöver inte vara medlem på anläggningen för att delta. För företag är det här en bra möjlighet att kombinera både friskvård och gemenskap med välgörenhet.

– Inom friskvårdsbranschen pratar man om att varje krona ett företag satsar på friskvård genererar fyra kronor i avkastning, genom till exempel friskare personal vilket leder till färre sjukskrivningar och högre effektivitet. Det innebär att om man satsar på personalen satsar man även på företaget och det lönar sig i längden, säger Gary Fleming, en av initiativtagarna till Spin of Hope.

Och Gary vet vad han pratar om. Han är utbildad hälsoutvecklare och har sett hur företag för några år sedan var på gång att börja anställa just hälsoutvecklare för att främja hälsa  bland sina anställda. Men utvecklingen kom av sig i och med finanskrisen. Nu ser han istället hur många företag hittar nya vägar att bidra till friskvård men samtidigt även kombinerar det med sitt CSR-arbete. Det är där aktiviteter som Spin of Hope kommer in i bilden.

– Vi ger företagen en annan dimension till friskvård på arbetsplatsen. Att bara subventionera ett gymkort gör inte alltid att personalen verkligen utnyttjar det och börjar träna. Därför är Barncancerfondens Spin of Hope ett vinnande koncept. Det ger deltagarna en känsla av sammanhang. Att alla, oavsett funktion i företaget, kan vara med och bidra till något bra tillsammans gör att det är väldigt många som deltar.

2014 deltog över 20 000 personer i Spin of Hope som samlade in nästan 4 miljoner kronor till Barncancerfonden. 60-70 procent av deltagarna var inte medlemmar på den anläggning där de deltog och många av dem hade inget gymkort alls. Det gör att Spin of hope blir en fantastisk möjlihet för anläggningar att hålla Öppet Hus och visa upp sina lokaler för nya och intresserade personer som deltar under dagen.

– För företagen är det ett jättebra sätt att både göra gott och att bidra till att personalen mår bra. Det här kan motivera dem att börja träna och därmed bli starten på något bra. Det kan få någon som aldrig varit på gymet att våga gå dit.  Och när de väl är där, ser de ofta att det inte var som de trodde, att man inte var tvungen att vara elitidrottare redan innan man börjar träna.

Text: Anna Adolfsson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.