När du är sugen på något litet och sött är dessa veganska chokladcupcakes toppade med avokado- och limefrosting det perfekta. Passande för alla slags livsnjutare, även dig som är vegan, glutenintollerant eller vill dra ner på vitt socker. Provbaka Skippa Sockret-Martinas recept för en härlig munsbit med optimal balans mellan sötma och syra.
Martinas söta veganska chokladcupcakes med avokado- och limefrosting – raw recept utan socker
Ingredienser till muffins/botten:
– 2,5 dl mandlar
– 3/4 dl raw kakao
– 5 dl dadlar
– 3/4 dl agavesirap
– 2 tsk vaniljpulver
Ingredienser frosting:
– 1 mogen avokado
– 1 dl kokosgrädde
– 1-2 msk limejuice
– 1 dl agavesirap eller annan valfri sötning
– 2 msk kokosolja
Gör så här:
1. Mät upp och lägg i alla ingredienserna till ”muffinsen” i en matberedare eller mixer, kör tills det går ihop och du kan forma massan.
2. Rulla små bollar av massan och platta sedan till dem lite eller tryck ut i muffinsformar.
3. Ställ sedan in dina muffins i kylen medan du gör frostingen.
4. Mixa ihop alla ingredienserna till frostingen med en stavmixer tills du får en slät kräm. Vispa sedan upp frostingen med en elvisp om den känns lite lös.
5. Fyll upp frostingen i en spritspåse med valfri tyll och börja spritsa.
6. Toppa med lite limezest och varför inte en jordgubbshalva?
Små och naggande goda till fikastunden!
Recept och foton: Martina Norling. Missa för allt i världen inte hennes blogg Skippa Sockret för fler oemotståndliga ätbarheter.