Gör läckraste godsaken av två smaker som gifter sig perfekt – jordnöt och choklad. Sockerfria jordnötsrutor du lätt svänger ihop när sötsuget slår till.
Hälsosamt fika har sällan varit godare än dessa sockerfria jordnötsrutor med krämigt chokladtäcke. Eller enklare, eftersom du bakar dom helt utan ugn. Receptet får du av Chloe och Melody, två systrar som står bakom populära profilen ”Semmeljakten” på Instagram, med mer än 9 tusen följare. Följ deras konto för fler hälsosamma godsaker, men först – prova sockerfria jordnötsrutor!
Sockerfria jordnötsrutor med krämigt chokladtäcke
Ingredienser:
- 8 dl havregryn
- 1,5 dl jordnötssmör
- 1,5 dl fiber syrup (sockerfri sirap)
- 3 msk flytande kokosolja
- 1 tsk kanel
- 2 msk kakao
- 100 g valfri sockerfri choklad
- lite jordnötssmör till topping
Gör så här:
- För det första mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
- Tillsätt 1 dl jordnötssmör, 0.5 dl fiber syrup, 1 msk kokosolja och kanel. Mixa till en kladdig deg.
- Tryck ut degen i en form med bakplåtspapper.
- Mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
- Tillsätt 1 dl fiber syrup, 0.5 dl jordnötssmör, 1 msk kokosolja och kakao. Därefter mixa till en kladdig deg,
- Tryck ut choklad degen på jordnötssmörs degen.
- Smält choklad och tillsätt 1 msk kokosolja.
- Häll den smälta chokladen på kakan.
- Ringla lite jordnötssmör på kakan och använd en tandpetare för att göra swirls.
- Låt stelna i kylen i mins 3 h innan du skär upp.
- Går fint att förvara i frysen, ta fram och tina efter behov.
Sockerfria jordnötsrutor
Ingredienser
- 8 dl havregryn
- 1,5 dl jordnötssmör
- 1,5 dl fiber syrup
- 3 msk flytande kokosolja
- 1 tsk kanel
- 2 msk kakao
- 100 g sockerfri choklad
- ca 1 msk jordnötssmör till topping
Instruktioner
- Mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
- Tillsätt 1 dl jordnötssmör, 0.5 dl fiber syrup, 1 msk kokosolja och kanel. Mixa till en kladdig deg.
- Tryck ut degen i en form med bakplåtspapper.
- Mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
- Tillsätt 1 dl fiber syrup, 0.5 dl jordnötssmör, 1 msk kokosolja och kakao. Mixa till en kladdig deg,
- Tryck ut choklad degen på jordnötssmörs degen.
- Smält choklad och tillsätt 1 msk kokosolja.
- Häll den smälta chokladen på kakan.
- Ringla lite jordnötssmör på kakan och använd en tandpetare för att göra swirls.
- Låt stelna i kylen i minst 3 h innan du skär upp.
- Går fint att förvara i frysen, ta fram och tina efter behov.