Go Back
sockerfria jordnötsrutor
Print Pin
3 från 1 röst

Sockerfria jordnötsrutor

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag jordnötskakor, jordnötsrutor, jordnötssmör, kakor, Semmeljakten, Sockerfria jordnötsrutor, sockerfritt

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 1,5 dl fiber syrup
  • 3 msk flytande kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk kakao
  • 100 g sockerfri choklad
  • ca 1 msk jordnötssmör till topping

Instruktioner

  • Mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
  • Tillsätt 1 dl jordnötssmör, 0.5 dl fiber syrup, 1 msk kokosolja och kanel. Mixa till en kladdig deg.
  • Tryck ut degen i en form med bakplåtspapper.
  • Mixa 4 dl havregryn till mjöl i en matberedare.
  • Tillsätt 1 dl fiber syrup, 0.5 dl jordnötssmör, 1 msk kokosolja och kakao. Mixa till en kladdig deg,
  • Tryck ut choklad degen på jordnötssmörs degen.
  • Smält choklad och tillsätt 1 msk kokosolja.
  • Häll den smälta chokladen på kakan.
  • Ringla lite jordnötssmör på kakan och använd en tandpetare för att göra swirls. 
  • Låt stelna i kylen i minst 3 h innan du skär upp.
  • Går fint att förvara i frysen, ta fram och tina efter behov.