Smakrik saffranspasta med tomat och dragon – veckans vegorecept

saffranspasta

Pasta plus tomat och saffran – en enkel smaksuccé! Lyxa till din middag med julens krydda, året om. Här hittar du ett riktig smarrigt recept.

Saffranspasta är ett enkelt sätt att äta både hälsosamt, gott och festligt. Det finns ju inga regler om att den lyxiga och smakrika kryddan bara passar på julen. Dessutom kan du själv experimentera och göra receptet mer näringsrikt genom att t.ex välja fullkornspasta, en grädde med lågt fetthalt med mera. Prova till veckans vegomiddag eller någon annan dag. Receptet tackar vi inspirerande Vegokäk för.

Saffranspasta med tomat

Saffranspasta med tomat och dragon

Ingredienser, 4 portioner:

  • 500g pasta
  • 1 msk salt/ lite vatten
  • 1 större bananschalottenlök
  • 0,5 tsk chilli flakes
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl finriven parmesan
  • 0,5 kruka dragon. 

Gör så här:

    1. Koka upp välsaltat pastavatten.
    2. Stek finhackad lök i smör tillsammans med chiliflakes. Häll i vitt vin, låt ca hälften koka bort. Ha i tomater, socker, salt och saffran. Låt puttra ca 10 min.
    3. Koka pasta
    4. Blanda ner grädde i tomatsåsen. Stäng av värmen på såsen och  ha i parmesan. Späd ev med 1-2 dl pastavatten för en lösare sås. 
    5. Blanda den färdiga pastan med såsen. Servera med dragonblad och extra parmesan. 
saffranspasta
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Saffranspasta med tomat och dragon

Måltid Lunch, Middag
Tag Lunch, middag, recept, saffranspasta, vegetariskt
Specialkost Vegetariskt
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 1 msk salt/ lite vatten
  • 1 stor bananschalottenlök
  • 0,5 tsk chili flakes
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl finriven parmesan
  • 0,5 kruka dragon

Instruktioner

  • Koka upp välsaltat pastavatten.
  • Stek finhackad lök i smör tillsammans med chiliflakes. Häll i vitt vin, låt ca hälften koka bort. Ha i tomater, socker, salt och saffran. Låt puttra ca 10 min.
  • Koka pasta.
  • Blanda ner grädde i tomatsåsen. Stäng av värmen på såsen och ha i parmesan. Späd ev med 1-2 dl pastavatten för en lösare sås.
  • Blanda den färdiga pastan med såsen. Servera med dragonblad och extra parmesan.

Följ gärna Vegokäk här på Instagram för fler läckra recept!

Fler pastarecept hittar du här:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg